Hofi megmondja

Hofi Géza poénok 13 csoportba rendezve

Hirdetés

Hofi megmondja címmel új könyv jelent meg Hofi Gézáról. Mutatjuk az újabb véleményt a műről.

Emlékszem, amikor először kézbe vettem a Moldován Tamás szerkesztésében kiadott, 1988-as Rádiókabaré című kötetet, az első dolgom az volt, hogy megnézzem, hány Hofi-darab átirata szerepel benne.

Akkor csalódottan állapítottam meg, hogy csak egy (azAnyósom az tudja). Azóta vártam arra, hogy megjelenjen egy olyan könyv, amely több Hofi-szöveget tartalmaz, esetleg egy olyan, amely csak Hofi-szövegekkel van tele. És tessék: a Corvina Kiadó gondozásában megjelent kötet pont ilyen.

A könyv rövidebb-hosszabb Hofi-szövegeket tartalmaz, némelyik csak egy-két mondatos poén, akad viszont bő egy oldalas részlet is.

Király Levente szerkesztő az írásokat 13 csoportba rendezte, aszerint, hogy a poénok milyen témához kapcsolódnak. Valahogy úgy jött ki, hogy a könyvben elől vannak a nagyon nagy poénok (cenzúra, szocializmus), a végére pedig kicsit mintha leülne az “előadás” (demokrácia, társadalom).

Elsőre hiányoltam a kötetből a címeket és/vagy a dátumokat: hogy az adott részlet melyik előadásban és mikor hangzott el (vagy mikor hangzott el először) – de lássuk be, ezt a poénok nagyon nagy hányadánál szinte lehetetlen lenne kinyomozni, hiszen például az Élelem bére 1400-nál is több előadást ért meg.

Íme az olvasoterem.com kritikája a Hofi könyvről.

Még több Hofi-beszólás a Hofi megmondja című kötetben!

 

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!