in

Hol közvetítik az olimpiát? Infok itt!

Hol közvetítik az olimpiát? Infok itt!

Nyolc csatornán közvetíti az olimpiát az MTVA

A közmédia minden magyar vonatkozású eseményt élőben sugároz majd, összesen nyolc csatornán. Az M4 Sport, a Duna és a Kossuth Rádió mellett, az m4sport.hu öt ingyen elérhető webes csatornáján is valamennyi esemény magyar kommentárral lesz elérhető.

Közel háromszor annyi szerkesztett csatornán tekinthetik meg a közmédia nézői a tokiói olimpia eseményeit, mint a korábbi nyári játékok alkalmával. A stúdióban három műszakban dolgoznak majd a műsorvezetők, így folyamatos lesz az adás. Molnár Mátyás, Bittman Emil, és Berkesi Judit munkáját pedig egykori sportolók segítik az elemzéseikkel. A megnyitó és záró ünnepséget is Mohay Benedek és Vásárhelyi Tamás fogja a helyszínről közvetíteni.

Az MTVA stábjából ötvenketten dolgoznak majd a helyszínen. A műszaki kollégák már az Eb-döntő alatt a levegőben voltak Japán felé, hogy a nyitóünnepség előtt napokkal minden készen álljon a közvetítésekre. A stáb többi tagja pedig július 18-án, vasárnap indultak útnak. Hat stáb fog azon dolgozni a helyszínen, hogy a legtöbb magyar sportolót azonnal meg tudják szólaltatni a közmédia csatornáin.

Az M4 Sport az élő közvetítések mellett naponta három alkalommal jelentkezik majd összefoglalóval: az Ez történt az olimpián című stúdió műsor reggel 7, délelőtt 11 és délután 4 órától lesz látható.

Az olimpiára megújult az M4 Sport applikációja is, ahol szintén élőben követhetik a nézők az eseményeket, így érdemes az okostelefonokon frissíteni ezt az alkalmazást még az ötkarikás játékok előtt.

Az Eurosport 1 képernyőjén a nemzetközi szinten legjelentősebb sportágak eseményeit, míg az Eurosport 2-n több órányi kiemelt magyar vonatkozású közvetítést láthatnak a szurkolók.

AZ EUROSPORT AZ OLIMPIA OTTHONA

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott tokiói olimpia sok szempontból más lesz, mint az eddigiek. Az Eurosport legfontosabb célja, hogy a sportközvetítések során a nézők egyetlen fontos pillanatról se maradjanak le, ezért a közvetítések történetében a nyári játékok minden eddiginél nagyobb óraszámban kerülnek képernyőre, ahol a magyar vonatkozású sportesemények kiemelt szerepet kapnak majd.

Ezt a célt szem előtt tartva az Eurosport 1 a magyar sikersportágak közvetítéseit – így az olimpiákon hagyományosan eredményes kajak-kenut, úszást és az atlétikát – kiemelten fogja kezelni. Mindezek mellett komoly figyelem irányul majd a tradicionális olimpiai sportágakra is, így az ökölvívás vagy a súlyemelés szerelmesei se maradnak le semmiről. A nézők szintén nyomon követhetik a labdarúgás, a torna, az evezés, a műugrás, a szlalom kajak-kenu, a röplabda közvetítéseit, illetve a Giro d’Italián csodálatos eredményeket elérő Valter Attila kerékpárversenyét is.

Az Eurosport 2 a tokiói játékok során legfőképpen a hazai sportolókra koncentrál majd, napi több órányi műsort szánva a bemutatásukra, mindemellett az új generációs sportágaknak is otthona lesz. Szintén itt kap helyet a Team USA-val fémjelzett kosárlabdatorna, a strandröplabda, a szörf, illetve a labdarúgás. Az olimpiai programban most először, Tokióban lesz látható a 3×3-as kosárlabda, a sportmászás, a gördeszka és a freestyle BMX, itt tér vissza a baseball és a softball, és újra látható lesz a Rióban nagy sikerrel debütáló 7-es rögbi.

A legátfogóbb, minden pillanatot lefedő olimpiai közvetítés érdekében az Eurosport vadonatúj, exkluzív pop-up csatornákkal is készül a Magyar Telekom és Vodafone tévé-előfizetéssel rendelkezők számára. Az összesen hét darab pop-up csatorna – különféle sportágakra specializálódva – több száz órányi élő közvetítéssel készül, hogy a nap bármely pillanatában bárki figyelemmel kísérhesse a tokiói játékok izgalmait. A Magyar Telekom előfizetőinél kettő, míg a Vodafone előfizetők számára mind a hét csatorna elérhető lesz.

Szólj hozzá!
Hirdetés
Ajánló:

Olimpiai 2020 – Hány ország vesz részt az olimpián?

Koncz Zsuzsa: Bájoló