Így néz ki Ihász Gábor síremléke

Hirdetés

Ihász Gábor táncdalénekes, zeneszerző temetése 1989. július 7-én, pénteken 13 órakor volt a Rákoskeresztúri új köztemetőben.

Ihász Gábor labdarúgó pályafutását a Vasasnál kezdte, mint korábban bátyja, ám 1967-ben egy rutinvizsgálatnál kiderült, hogy szívproblémái miatt versenyszerűen már nem játszhat tovább, az orvosok eltiltották a versenyszerű labdarúgástól. Ezért gyúró lett a felnőtt focicsapatnál. Később a Vasas felnőtt női kézilabda csapatánál is gyúrói állást kapott.

Két önálló nagylemeze jelent meg

Gitározni autodidakta módon tanult meg. Első sikeres dalát, a Kék csillag fenn az égen címűt az 1968-ban írta. Szécsi Pál zeneszerzője volt. Hazánk minden jelentősebb városában megfordult a Fonográf, a Kék csillag, az Express és más együttesekkel, Koncz Zsuzsával, Kovács Katival, Korda Györggyel, a Heilig-Eszményi párossal, sőt Szűcs Judith és Máté Péter lemezein is olvashatjuk a nevét szerzőként.

A Magyar Rádió és a Magyar Televízió rendszeres szereplője volt. Két önálló nagylemeze jelent meg életében – az első 1980-ban, a második 1983-ban – s egy halála után, de azt is ő készítette elő. A ‘Metronóm 77’ fesztiválon a Múlnak a gyermekévek című, S. Nagy Istvánnal közösen írt szerzeménye közönségdíjat nyert.

Budapesten 1989. június 29-én hunyt el.

Íme a zenész síremléke.

Így néz ki Ihász Gábor síremléke

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Watch Dragon ball super