Így néz ki Komár László síremléke

Így néz ki Komár László síremléke

Hirdetés

Komár László síremléke Budapesten az Újköztemetőben található.

Kórházi ápolásra súlyos, gyógyíthatatlan betegségével került, ahol embóliát kapott. Hazaengedték, de 2012. október 17-én reggel, otthonában elhunyt.

November 6-án temették az Újköztemetőben, nagyszámú kollégája és rajongója részvételével, kívánságára rózsaszín Cadillacből.

“A táncoló fekete lakkcipők az égbe mentek, ezentúl ott fogsz énekelni és ott leszel sztár. Nekünk pedig itt marad a legenda tovatűnt ifjúságunk halványkék egén” – mondta Nagy Tibor, aki ötven dalt írt Komár Lászlónak, köztük a Mondd kis kócost, a Halványkék szemeket, a Táncoló fekete lakkcipőket vagy a No Misst.

Komár László temetése – Szikora Róbert megható beszéde

Benkő László, az Omega együttes vezetője kiemelte: Komár László jelentős szerepet játszott abban, hogy a rock and roll műfaja a kelet-európai térség mozgalmává vált a hatvanas-hetvenes években.

Szikora Róbert arról beszélt, hogy Komár László, a halandó meghalt, de Komár Laci halhatatlan, számait ezután is hallani lehet a rádiókban. “Mi a Hungáriában csak játszottuk, hogy jampik vagyunk, te valóban az voltál” – fogalmazott Szikora Róbert, aki búcsúajándékként azt a lapot helyezte el a ravatalon, amelyet Elvis Presley kísérőzenekarának tagjai Komár László számára írtak alá.

Így néz ki Komár László síremléke

Hirdetés

Szólj hozzá!