in ,

Innovatív technológia segíti a talaj ideális tápanyag- és oxigénellátását

Sokoldalú, magyar módszerrel a termésekért és környezetvédelemért

A Bloomair modern eljárás emeli a termésmennyiséget, javítja a növények egészségi állapotát, a talajszerkezetet, növeli a talaj vízbefogadó képességét, a bejuttatott anyagok segítségével pedig talajminőséget fejleszt. Kellően nagy eloszlásban egyetlen egy lépéssel minden fontos összetevőt bejuttat a megfelelő mélységbe, a gyökérzónába.

A szabadalmaztatott technológia talajbontás mentesen, a talajszemcsék közé porlasztva juttatja le a hatóanyagokat közvetlenül a gyökérzónához. Ebből adódik, hogy a hasznosulásuk kiemelkedő, továbbá drasztikusan lecsökken az üvegházhatású gázok atmoszférába jutásának a lehetősége.

A Bloomair technológia az alábbiakat juttatja be a talajba:

Tápanyagot, mely nélkül a talaj használhatatlan. Nedvességet, ami elengedhetetlen a mikrobiológiai folyamatok beindulásához, aminek köszönhetően a növény hozzájut a földben lévő tápanyaghoz. Levegőt, mert ha nincs elég oxigén, akkor tömörödött vagy vízben álló talaj esetén, az anaerob folyamatok klímagáz hatású gázokat termelnek. Baktériumokat, amik hiányában a talajban lévő folyamatok a metán feldolgozásának hiánya eredményeképpen N2O-t termelnek (amelyet a növények nem tudnak felhasználni), ennek következtében azok a légkörbe jutnak.

Talajlazítás nagynyomású levegővel

A növények számára a legfontosabb tápanyagforrást a talaj jelenti, azonban a kemény talajban az optimális 25%-nál kevesebb levegő van, ami akadályozza a gyökerek növekedését, a vízfelvételt és a tápanyagfelszívódást. A berendezés lehetővé teszi, hogy nagy nyomással megfelelő mennyiségű levegőt lehessen bejuttatni mélyen a talajba, fellazítva azt, ezzel többek között: növeli a terméshozamot, a talaj járatainak összeomlásával természetes kártevő irtó, a talajvíz felszívódását nagyban segíti, szeméttelepek rekultivációját lehetővé teszi.

Tápanyagbevitel

A nagynyomású levegő mellé különböző anyagok is keverhetőek, a műtrágyát és egyéb anyagokat közvetlenül a gyökérhez juttatja el, ezért jelentősen kevesebb műtrágya szükséges, bármikor végezhető a műtrágya bevitele (nem kell esőre várni, nem kell attól félni, hogy a szél elfújja), a talaj mikrotérképe szerint, akár fáról-fára változtatható a tápanyagbevitel, kármentesíti a talajt.

Környezetvédelem

A szabadalmaztatott, 100%-ban magyar tulajdonú, innovatív precíziós talajkezelő technológia elősegíti a talaj megfelelő tápanyag- és oxigénellátását, miközben a környezetterhelő műtrágyák és vegyszerek használatát nagyban csökkenti.

Precíziós technológia

A magasnyomású levegő diffúz módon lazítja a talajt, megnyitja a pórusjáratokat. A bejuttatott levegő megszünteti az oxigénhiányos állapotot, javítja a gyökérlégzést, a mikrobiális aktivitást, és a káros, reduktív állapotú ionok is oxidálódnak. A technológiának köszönhetően a tápanyag közvetlenül jut el a gyökerekhez, ezáltal jelentősen segítve a tápanyagfelszívódást. Mindemellett egyedi tápanyagmixet lehet juttatni a talajba, jobban megfelelve így a talaj igényeinek.

Szoftveres naplózás

A talaj szellőztetését a folyamat közben mérési pontokkal rögzíti a berendezés, GPS koordinátákkal létrehozza a térképet, amelyen a mért értékeket is feljegyzi. Ezáltal akár távolról is koordinálható a folyamat, mindemellett pedig utólagos ellenőrzésre is lehetőséget ad, az adatok feldolgozhatóságát teszi lehetővé. Az aktuális és korábbi adatok felhasználásával kiszámolható és tervezhető a következő szellőztetés és tápanyagbevitel ideje és mértéke.

Növényvédelem

A precíziós kezelés hatására a növények stressztűrőbbek, ellenállóbbak a környezeti behatásokra.

Költségcsökkentés

A kezelt területek több termést produkálnak a megszokott mennyiségű tápanyag felhasználásával, vagy kevesebb tápanyaggal ugyanazt az eredményt érik el mint előtte.

További információ: bloomair.hu

Szólj hozzá!

Az orvosi pióca kezelés számos egészségügyi problémára megoldást nyújt

Reménysugár 130. rész magyarul videa – nézd meg online!