in

Ismerős? HAJDU Energomat-Thermal

Retro tárgyak rovatunkban jöjjön a HAJDU Energomat-Thermal hideg-melegvizes energiatakarékos szuperautomata mosógép.

Gyártó: Hajdúsági Iparművek
A gép típusa: HIM 770

Érdekessége, hogy a mosáshoz felhasznált villamosenergiát csökkenteni hivatott, mert előre melegített víz befogadására is képes. Max 80°C-ig bármilyen hőmérsékletű vízzel képes mosni, ugyanis egy beépített hőmérséklet érzékelő elektronika a beállított programnak megfelelő pontos vízhőmérsékletet képes beállítani, amit hidegvíz hozzákeveréssel hűt, ha szükséges.

A melegvíz esetleges alacsony hőmérséklete esetén is teljesértékű mosógépként üzemel, mivel a beépített fűtőbetét ilyenkor a kívánt hőmérsékletig melegíti a vizet. Előnye az akkori gépekhez képest, hogy egy mosóprogramban kétszer centrifugál, melyek közül az elsőt az öblítőszeres öblítés előtt végzi 20 mp-ig, majd a következőt befejezésképpen 5 percig, és azt követően 2,5 perces fellazítási ütemet végez, hogy a ruhák kevésbé gyűrötten kerüljenek ki a dobból.

JÁTSSZ ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN! Próbáld ki MOST és nyerj valódi pénzt!

Átlagban egy normál 60°C-os programon a mai gépek 700-750 Wh-t (wattórát) fogyasztanak, míg ennél a gépnél ez 450 Wh-ra csökken.

Gyártása széles színskálában történt, ugyanis a korabeli divat szerint előnyös volt konyhabútorban elhelyezni, így azok színeihez igazították a gép lakkozását is. Ezek alapján megkülönböztetünk fehér, krémszín, karamellbarna, narancssárga és mohazöld színeket. A Tisza Bútorgyár “MODUL” elnevezésű konyhabútoraihoz külön HAJDU-modul is készült, ami a bútor elemeihez építhető és a felnyitható munkapult alá tervezték a mosógép helyét, így “elrejtett” állapotban csak a gép palástjának elülső része látszott, ami jól illeszkedett a bútorzat színéhez. A magasított kivitelű gépeknél a munkapultot elhagyták.

Szólj hozzá!
Hirdetés

Szomszédok 5 kérdés kvíz – ezekre nem könnyű felelni!

Emlékszel erre? Bandika, a dobozos sütemény