in

István név jelentése – Íme a válasz!

István eredete, jelentése
A görög Sztephanosz férfinévből származik, illetve ennek latin Stephanus, német Stephan, szláv Stefán, magyar Istefán változatából. Női párja a Stefánia.
Jelentése: koszorú.

István név elemzése
Irányultsága, hogy valamilyen területen hatalmat és elismerést kapjon. Az a legfontosabb, hogy milyen célt választ, mert azt mindenképpen eléri. Törekszik minden olyan pozícióra, amelyet a társadalom elismer és megbecsül. Rendkívül meggyőző tud lenni, ezért is tud vezéregyéniséggé válni. Vigyáznia kell, mert hajlamos az érdekkapcsolatok építésére, így elveszti hitelét. Nem tud alárendelődni, öntörvényű. Azok a hívatások jók számára, amelyekben nem kérdőjeleződik meg fensőbbsége. Mindenkitől teljes odaadást vár, ebben nem lesz elnéző. Fontosak számára az anyagi sikerek és lehetőségek. Szenvedélyesen kötődik az élet kínálta élvezetekhez. Meghatározó lehet a szerelem és a testiség. Akkor oldja meg jól a feladatát, ha a kapott adottságokat és lehetőségeket mások javára tudja fordítani. Tehetsége nem teszi tévedhetetlenné, ezt meg kell tanulnia.

István becenevei: Csicsa, Istán, Isti, Istike, Istók, Istvánka, Petya, Pista, Pisti, Pistika, Pistike, Pistuka, Pityu, Pityuka

Naptári névnapja: december 26.

Szólj hozzá!

Eugénia név jelentése – Íme a válasz!

János név jelentése – Íme a válasz!