in

Isztambuli menyasszony – íme a tartalom

Isztambuli menyasszony – íme a tartalom,

2020.12.08., Kedd 18:45 – 2. rész

Esma asszony nagy várakozással készül az esti vacsorára, abban bízva, hogy Faruk végre elkötelezi magát. A férfi helyette azonban ismét abban a bárban van, ahol Süreyya fellép. Megpróbál a lány közelébe kerülni, Süreyya viszont egyértelműen elutasítja. Ipek anyja úgy érzi, hogy Esma csak szórakozik velük, a lány viszont bízik a nagyhatalmú nőben. Akif nem titkolja tovább Esma előtt, Faruk úgy tűnik, beleszeretett valakibe. Süreyya titokzatos fellépésre érkezik a hegyekbe, amikor a taxija lerobban a havas úton.

2020.12.09., Szerda 18:45 – 3. rész

A taxi, ami Süreyyát vinné a hotelbe a fellépésre, lerobban, és a semmiből feltűnik Faruk. Bár a lány szeretne ellenállni a férfi közeledésének, kénytelen belátni, hogy imponál neki. Miután együtt töltik az estét, másnap reggel előkerül Ömer, aki nyilvánvalóan reménytelenül szerelmes Süreyyába. Ömer féltékenységében rátámad Farukra, és miután komoly sérüléseket okoz, a férfi kórházba kerül. Esma megérkezik a sebesült fiához, és utasítja Akifot, hogy szabaduljon meg Süreyyától.

2020.12.10., Csütörtök 18:45 – 4. rész

Mivel Faruk képtelen elérni Süreyyát, úgy dönt, személyesen keresi fel. A férfi felhívja az anyját, hogy este Bursába érkezik, és egy meglepetést is hoz. Esma örömében vacsorára hívja Kiymetet és Ipeket. Az asszony biztos benne, hogy ezúttal a két család megállapodik Faruk és Ipek házasságát illetően. Annál nagyobb, és kínosabb a meglepetése, amikor a fia Süreyyával az oldalán állít haza. A Boran villában érik a botrány. Fikret látva, hogy a bátyja bármit megtehet, és Ipek iránti érzései miatt dühében egy bárban köt ki. Itt pedig megismerkedik a titokzatos és különös Ademmel.

2020.12.11., Péntek 18:45 – 5. rész

Ipek a villába megy, hogy visszaadja Esma asszony ajándékát. A lány arrogánsan és lekezelően viselkedik a szolgálókkal, a stílusa miatt pedig nem lesz népszerű Gülistannál és Nurgülnél. Faruk és Süreyya az isztambuli hivatalban is bejelentkeznek a házassági szándékukkal. Eközben Esma arról biztosítja Ipeket, hogy ő mindent elrendez. Faruk Osmant kéri fel esküvői tanúnak. A Boran villában pedig innentől nem maradhat titok, így Esma is mindent megtud: a fia megnősül.

2020.12.14., Hétfő 18:45 – 6. rész

Esma asszony méltósággal viseli a megaláztatást – vagy legalábbis, amit annak érez -, és átadja a szobáját az isztambuli menyének. Faruk ezt jó jelnek véli, de optimizmusa hamar elpárolog, amikor az anyja nem jelenik meg a családi vacsorán. A szolgálók szeretettel fogadják Süreyyát, akárcsak Faruk testvérei. A vacsora így jó hangulatban telik, amit Esma idegesen hallgat végig a saját szobájában. Nem csoda, ha ellenségesen viselkedik, amikor Süreyya közeledni próbálván, a szobájába viszi az ételt.

2020.12.15., Kedd 18:45 – 7. rész

Süreyya behódol a hagyományoknak – átmenetileg legalábbis, és megfürdeti az anyósát. De a két nő között egyáltalán nem enyhül a feszültség. Faruk megtudja, hogy mit tett Fikret. Senem szemrehányásokat tesz Süreyyának, mivel úgy érzi, a lány magára hagyta. Ömer nem hagyja békén Senemet, hogy megtudja hol van Süreyya. Esma mindenképpen szeretne esküvőt rendezni Fikretnek és Faruknak.

2020.12.16., Szerda 18:45 – 8. rész

Süreyya ismét kivívja Esma rosszallásátá, amikor a török konyhától eltérően, amerikai palacsintát süt, ami ráadásul mindenkinek ízlik. A villába megérkezik Süreyya nénikéje, ami szintén feszültséget hoz a családba. Esma nem is titkolja, mennyire nem veszi jó néven Senem jelenlétét. Faruk és az egész család meglátogatja Ipeket, hogy megkérjét a kezét, ahol Esma folyamatosan szurkálódik, míg végül Faruk nem bírja tovább. Ömer követi Senemet, így megtudja, hogy van Süreyya.

2020.12.17., Csütörtök 18:45 – 9. rész

Ömert nem tágít, és követ mindenhova Süreyyát, míg végül a lány megfenyegeti, hogy feljelenti. Esma lelkesen készül Ipek henna-estjére, ahol Süreyyának is részt kell vennie, ám Faruk, a lány kérésére kimenti. Helyette Dilara és a többi barátnője viszi el egy bárba lánybúcsúra, amin Murat, Osman és Faruk is részt vesz. Faruk rossz szemmel nézi, hogy a lány mennyit iszik. Esma megtartja a henna-estet Ipeknek, ahová Fikret nem érkezik meg. Helyette részegen ő is a bárban mulat.

2020.12.18., Péntek 18:45 – 10. rész

Süreyya és Faruk csúnyán összevesznek, miután a nő színpadra áll. A férfi féltékeny, és úgy érzi, hogy feleségeként ezt nem teheti meg. Süreyya nem érti, és azt érzi, talán elsiették a házasságot. Esma nyíltan kimutatja, hogy a Boran-villa első menyasszonyának Ipeket tartja, Süreyya pedig nehezen viseli, hogy mellette nem állnak a szülők. Murat részegen kerül elő a legénybúcsúból, Bade pedig egy kávéval keresi fel az éjszaka közepén. A lány Muratnál tölti az éjszakát, aki másnap kerüli. Kiymetet felkeresi a testvére, aki nem más, mint Fikret új ivócimborájának, Adem anyja. Reyhan ősi ellensége a Boran családnak. Ömer megjelenik az esküvőn, ahol megpróbál végezni magával.

2020.12.21., Hétfő 18:45 – 11. rész

Miután a dupla esküvő botrányba fullad, Esma megfogadja, hogy tönkre teszi Süreyyát. Bade végtelenül csalódott, miután Murat jól láthatóan egyáltalán nem vesz róla tudomást, sőt állítása szerint, nem is emlékszik arra az estére. Farul mérhetetlenül dühös, és kérdőre vonja Süreyyát Ömerrel kapcsolatban. Ipek minden lehetséges módon megpróbálja távol tartani magát Fikrettől, a csalódott férfi pedig elfogadja. A lány közben rájön, hogy Ömert látta egy pár napja Süreyyával vitatkozni.

2020.12.22., Kedd 18:45 – 12. rész

A felügyelő és a kormányzó megérkezik a villába, hogy tisztázzák az előző estét. Ipek mindenki előtt bedobja a bombát, és elmondja, hogy látta Süreyyát a városban Ömerrel. Faruk dühe határtalan, hogy a felesége nem mondta el a találkozást, így nem tudtak felkészülni. A férfi eltűnik otthonról, Süreyya nem is éri utol. Esma asszonynál azonban nem ért cél, az idős nő pontosan tudja, mit akart Ipek ezzel elérni, de úgy gondolja, idegenek előtt nem hozhatják ilyen helyzetbe a családot. Nurgül figyelmezteti Badét, hogy hagyja békén Muratot. A lány egyelőre úgy tűnik, reménytelenül beleszeretett a főnökébe. Esma úgy dönt, megmutatja magát a városban, hogy jelezze: a Boran családot nem töri meg semmi.

2020.12.23., Szerda 18:45 – 13. rész

Miután Faruk eltűnik otthonról, Süreyya hiába hívogatja, a férfi nem hajlandó szóba állni vele. A nő ezért felkeresi, és Faruk szájából olyan sértés hangzik el, amitől Süreyya Dilarához menekül. A két nő egy bárban iszogat, és nem is tudnak róla, hogy önkéntelenül belesétáltak Adem csapdájába. Ipek továbbra is távol tartja magát Fikrettől, amit a férfi keserűen vesz tudomásul. Az új asszony úgy érzi, hogy mindent Faruk irányít, Fikret csak báb a családban. Kiymet kétségbeesetten veszi észre, hogy Reyhan és Adem egy közeli villába költözik. Nurgül szeretettel készül Fikret születésnapjára, ám Esma gyorsan lehűti és helyre teszi a szolgálót.

További részek tartalma

Az Isztambuli menyasszony megtörtént eseményeken alapul

A többszörös díjnyertes, és a nemzetközi porondon is díjakra jelölt – köztük 2018-ban az IEMMY-n a legjobb négy közé jutott – török sorozat megtörtént eseményeken alapul. Több, mint harminc országban láthatták eddig a nézők, és mostantól az MTVA csatornáján-n is nyomon követhetik az utóbbi évek egyik legsikeresebb szériáját.

Süreyya-t (Asli Enver) nagynénje neveli, miután szülei egy autóbalesetben meghaltak. A lány zenélésből – hegedűn játszik-, éneklésből próbálja meg fenntartani magát és nagynénjét. Egy nap megismerkedik Farukkal (Özcan Deniz), a Bursából származó, vagyonos és komoly üzletemberrel. Két nagyon különböző világ, ám ők mégis egymásba szeretnek. Kapcsolatuk nem indul könnyen; Süreyya nem bízik a nőcsábász hírében álló férfiban, Ömer, aki titkon szerelmes a lányba, megtámadja és meg is késeli Farukot.

A férfi anyja, a hatalommal bíró, köztiszteletben álló és erőskezű Esma asszonynak pedig már megvan a menyasszony-jelöltje fia számára. Ők ketten mégis úgy döntenek, összeházasodnak, hisz egymás nélkül már nem menne. A valódi gondok azonban akkor kezdődnek, amikor Süreyya, a nagyvárosi lány átlépi a 400 éve fennálló család és kúria kapuját. Esma, a család feje. Esma, aki nélkül senki nem hoz döntést. Esma, aki maga akarja kiválasztani, és megmondani, ki viszi tovább a vérvonalat. Négy fia van, akik közül három vele lakik. És feleségével az oldalán Faruk is hazatér. Esma és Süreyya…. Vajon hogyan birkózik meg a lány az anyósa elvárásaival? Hagyomány, tradíció, mely számára nem jelent sokat, az idős asszony viszont elképzelni sem tudja az életet ezek nélkül. És Ipek. Ipek, Esma asszony kiszemeltje fia számára, aki gyerekkora óta szerelmes Farukba, és minden vágya, hogy a villa első asszonya legyen. Ezért pedig, mindent meg is tesz…

Hogy lehet felszínen maradni az elvárások, szigor, és teljesen más értékrend, neveltetés világában? Elég -e a szerelem?

Török tévéfilmsorozat, 2017

A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Armagan Gülsahin, Deniz Akcay Katiksiz, Gülseren Budayicioglu
Zene: Ercan Tanriverdi, Ercüment Orkut, Mehmet Cem Tuncer, Nail Yurtsever
Operatőr: Baris Isik, Huseyin Aziz Misirli
Rendezte: Deniz Kolos, Zeynep Gunay Tan

Szereplők:
Asli Enver (Süreyya Boran)
Özcan Deniz (Faruk Boran)
Ipek Bilgin (Esma Boran)
Dilara Aksüyek (Ipek Boran)
Salih Bademci (Fikret Boran)
Firat Tanis (Adem)
Güven Murat Akpinar (Osman Boran)
Fatih Koyunoglu (Akif)

Szólj hozzá!
Hirdetés

New Amsterdam – Vészhelyzet New Yorkban: a szereplők névsora

Az ígéret – szereplők névsora