in ,

Karácsonyi történetek a szeretetről

A karácsony a szeretet ünnepe, és számos történet szól arról, hogyan hozhatja meg a szeretet a csodát és a boldogságot az emberek életébe. Íme néhány ilyen történet:

A karácsonyi malac

Matt Haig brit író azonos című regényét 2015-ben adták ki. A történet főszereplője egy kis malac, aki egy vidéki farmon él. A malac karácsonyra készül, és nagyon szeretne ajándékot kapni a gazdájától. Azonban a gazda nagyon szegény, és nem tudja megvenni a malacnak, amit szeretne. A malac nagyon szomorú lesz, és úgy érzi, hogy nem is érdemel karácsonyi ajándékot.

Karácsony estéjén a malac a kertben sétálgat, amikor meghallja egy kislány hangját. A kislány egy üres malacház előtt áll, és sír. A malac megkérdezi tőle, hogy miért sír, és a kislány elmeséli neki, hogy elvesztette a kedvenc malacait. A malac megsajnálja a kislányt, és úgy dönt, hogy cserébe adja a kislánynak a saját malacházát.

A kislány nagyon boldog lesz, és megköszöni a malacnak az ajándékot. A malac is boldog lesz, mert végre tudott valamit adni valakinek. A két barát összebarátkozik, és együtt ünneplik meg a karácsonyt.

Az ajándék

Egy kisvárosban élt egy szegény család, amelyben egy kislány és egy kisfiú nevelkedett. A szülők nagyon szerették a gyermekeiket, de nem volt sok pénzük, ezért nem tudták megvenni nekik a karácsonyi ajándékokat, amit szerettek volna.

A kislány nagyon szeretett olvasni, és egy új könyvet szeretett volna kapni karácsonyra. A kisfiú pedig nagyon szeretett legózni, és egy új legószettet szeretett volna kapni.

A Mikulás azonban meghallotta a gyermekek kívánságát, és elhatározta, hogy segít nekik. A Mikulás ellátogatott a családhoz, és egy csomagot adott át nekik. A csomagban volt egy új könyv a kislánynak, és egy új legószett a kisfiúnak.

A gyermekek nagyon boldogok voltak, és megköszönték a Mikulásnak az ajándékot. A szülők is nagyon boldogok voltak, hogy a gyermekeik boldogok.

A karácsonyi csoda

Egy kis faluban élt egy idős házaspár. A házaspárnak nem volt gyermeke, és nagyon magányosak voltak. A karácsonyt mindig együtt ünnepelték, de mindig úgy érezték, hogy valami hiányzik.

Egy karácsony estéjén az idős házaspár a karácsonyfa előtt ülve beszélgetett, amikor egyszer csak meghallottak egy kopogást az ajtón. Az idős férfi kinyitotta az ajtót, és ott látta egy kislányt. A kislány azt mondta, hogy elveszett, és nem tud hazatalálni.

Az idős házaspár befogadta a kislányt, és megvendégelte. A kislány nagyon kedves és aranyos volt, és az idős házaspár nagyon megszerette.

A karácsony reggelén a kislány elbúcsúzott az idős házaspártól, és elindult hazafelé. Az idős házaspár nagyon szomorú volt, hogy a kislány elmegy, de tudták, hogy egyszer majd újra találkoznak vele.

A kislány elment, de az idős házaspár szívében mindig ott maradt. A karácsonyt ettől az évtől kezdve mindig együtt ünnepelték a kislánnyal, és boldogabbak voltak, mint valaha.

Ezek csak néhány példa a sok-sok karácsonyi történetre, amelyek a szeretetről szólnak. A karácsonyi történetek azt mutatják, hogy a szeretet bármit képes megváltoztatni, és csodát hozhat az emberek életébe.

Karácsonyi történetek a szeretetről – íme az összeállításunk!

A kicsi dió- Székely mese

Andersen- A fenyőfa

Andersen- A hóember

Andersen- A hókirálynő

Andersen- A kis gyufaáruslány

Andersen- A rendíthetetlen ólomkatona

Bartócz Ilona: Jön a Mikulás

Donászy Magda- Karácsonyvárás

Eliza Beth- Karácsonyi dallam

Garay András- Karácsonyi történet

 

Grimm testvérek- A suszter manói

Jókai Mór- Melyiket a kilenc közül?

J. Simon Aranka- Könnytündér

Karácsonyi kívánság

Lev Tolsztoj- Pánov apó karácsonya

Mentovics Éva Mióta van csillag a karácsonyfák csúcsán

Mester Györgyi- Az aranydió

Mester Györgyi- Az igazi ajándék

Mester Györgyi: A csúcsdísz

Mester Györgyi Karácsonyi madárfészek

Mester Györgyi- Minden nap Szenteste

Mester Györgyi- A legkisebb cinke

Nyquist Gizella- Nóri kívánsága, avagy a hóangyal

O. Henry- Háromkirályok ajándéka

Szabó Gitta- A kívánság

Tóthárpád Ferenc- Madárlátta szenteste

Zelk Zoltán: Mikulás bácsi csizmája

Wass Albert: Karácsonyi mese

The post Karácsonyi történetek a szeretetről appeared first on Karácsony 2021.

Szólj hozzá!

Ray-ban napszemüveg online rendelése, infok árak itt

Hanyadik kerület Kispest? Íme a válasz!