Katona Klári másokért dolgozik

Hirdetés

Hihetetlen, de igaz! Katona Klári október 20-án ünnepelte a 64. születésnapját. Az öregifjú énekesnő eddig is csodás karriert futott be, de biztosra vehetjük, hogy még további sikerek is várnak rá.

Katona Klári 13 évesen kezdett énekelni. Először a Kék Csillag, majd a Neoton együttes tagja volt, aztán szólókarrierbe kezdett. 1969-ben már a televízióban is bizonyíthatott, egy évvel később pedig részt vett a Tessék választani! című versenyben. A pályája egyenesen ívelt felfelé. Az énekesnő olyan nagyságokkal dolgozott együtt, mint Demjén Ferenc és Presser Gábor.

A Bors egy cikke szerint 2008 októberben lángra kapott a tetőszerkezet. A tűz lakhatatlanná tette az énekesnő és a gitáros házát. Az épületben éltek a szüleik is, szerencsére a lakók közül senki sem sérült meg, de a tűzoltók közül ketten is. Kláriék kilátástalan helyzetbe kerültek, szinte mindenük odaveszett, ha nem lettek volna a barátaik, akiknél meghúzhatják magukat, az utcára kerültek volna. A tűz után azt nyilatkozták, valószínűleg soha nem költözhetnek vissza, mert a tűz és az oltóvíz totálkárossá tette a házat. Mégsem adták fel, évek munkájával újra otthont varázsoltak a romokból.

Az énekesnő és családja öt évig keményen dolgozott, hogy a házat felújíthassák.

Egy alkalommal Friderikusz Sándor készített vele interjút. Akkor ezt mondta: a szakmája elejétől úgy gondolta, hogy teljes életet szeretne élni.

– Ezért lehetett a családi élet is jelen az életemben. Nem hiszek az egytehetségű életben. Hihetetlenül izgatott az élet megélése, és az, hogy ne legyek kiszolgáltatva annak, hogy van-e egy következő új dal. Mindig találtam új kifejezési formákat, melyekkel eljuthatok másokhoz és társadalmi munkát is végeztem. Ez igazi munka volt.

Katona Klári a 2000-es évek elejétől 9 évig volt az arca egy telefontársaság adományvonalának a vezető arca volt.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Watch Dragon ball super