in

Kesjár Csaba utolsó útja: “már sosem éri el álmát”

Eltemették Kesjár Csabát – közölte az MTI 1988. július 19-én. Most ezt idézzük fel.

Kedden délután a Farkasréti temetőben hozzátartozók, versenyzőtársak, sportbarátok, ismerősök-ismeretlenek százai kísérték utolsó útjára a tragikus körülmények között elhunyt Kesjár Csaba autóversenyzőt.

A kitűnő sportember, a Forma-3-as csapat vendégpilótája június 24-én a Nürnberg melletti Norisringen edzés közben szenvedett halálos balesetet. Elhunytával a magyar és a nemzetközi autósportot fájó veszteség érte.

Kesjár Csaba koporsójánál a Magyar Autó- és Motorsport Szövetség versenyzői és aktivistái, valamint a sportoló pályafutását támogató Hungexpo vállalat dolgozói álltak díszőrséget.

A ravatalnál Nádasdi János, a MAMSZ főtitkára búcsúzott Kesjár Csabától. Beszédében emlékezett a kezdetre, Kesjár Csaba első versenyeire, a bajnokságokra.

Emlékezett arra a sportemberre, aki már sosem éri el álmát, a Forma-1 világát. Végezetül ezt mondta: ,,Az általad megkezdett úton barátaid, sporttársaid haladnak tovább.”

Günther Scha:fer, a norisringi verseny nyugatnémet rendezője, majd Palaticz András, a Hungexpo igazgatóhelyettese beszélt arról a fájdalomról, amit a kitűnő sportember halála jelent.

Ezután a temetésen megjelentek a gyászzene hangjaira megindultak a sír felé. Fájdalom volt látni a fejfát, s rajta a felírást: “Kesjár Csaba, élt 26 évet”.

A gyász-szertartás végén a sírt elborították a kegyelet és a megemlékezés virágai.

Szólj hozzá!

Ez tüneményes! Koós János – Pipilni Kell Már Papa – Így énekli kisgyerekeivel a vicces dalt!

Ez tényleg szuper, le a kalappal Szandi előtt! Gyere, te nímand! Szandi és Kirchknopf Gergő előadása