Koncz Zsuzsa elcsukló hangon énekelt Göncz Árpád temetésén

Hirdetés

Együtt énekeltek a gyászolók Koncz Zsuzsával Göncz Árpád temetésén.

Az énekesnő Bródy Jánossal közösen a Ha én rózsa volnék című dalt adták elő, majd amikor az utolsó versszakban Koncz Zsuzsa hangja elcsuklott, a tömeg énekelt helyette.

A Göncz Árpádot gyászoló több ezres tömeg szinte teljesen megtöltötte a temető 16-os parcelláját.

A számos magyar és külföldi állami vezető, politikus és közéleti személyiség között Áder János köztársasági elnök mellett megjelent Sólyom László és Schmitt Pál volt államfő, továbbá Heinz Fischer osztrák szövetségi elnök is.

A Himnusz zárta a szertartást

Orbán Viktor miniszterelnök az állami vezetőktől távol, a gyászoló tömeg utolsó soraiban hallgatta végig a szertartást felesége társaságában. Jelen volt Medgyessy Péter és Boross Péter volt miniszterelnök, valamint Szili Katalin volt házelnök.

Megjelentek egyházi méltóságok, köztük Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, kormánytagok, köztük Pintér Sándor belügyminiszter.

A pártok képviseletében is többen lerótták kegyeletüket, így Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője, Fodor Gábor, a Liberálisok vezetője. Korábban közleményben jelezte jelenlétét Szél Bernadett, az LMP társelnöke, valamint Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke.

Göncz Árpád sírhelye a volt államfő kérésére Bibó István, Litván György és Vásárhelyi Miklós 1956-os elítéltek mellett fekszik.

A temetés végén a gyászoló tömeg közösen énekelte el a Himnuszt.

Jöjjön Koncz Zsuzsa és Bródy János előadása.

– MTI –

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!