in

Koncz Zsuzsa így vette át a rangos elismerést

Budapesten, a XIII. kerület 78. születésnapja alkalmából megrendezett ünnepségen dr. Tóth József polgármester adott át elismerést Koncz Zsuzsa előadóművésznek 2016-ban.

Koncz Zsuzsa, aki a Bezsenyi Dániel Gimnázium padsoraiból indult el előadóművészi karrierjén, elmondta, hogy nagyon meghatotta a díszpolgári cím, és bár sok elismerést kapott pályafutása során, ennek megkülönböztetett helye lesz a szívében.

Koncz Zsuzsa 1962-ben, az első Ki mit tud-on vált országosan ismertté. 1963-tól az Omega, az Illés majd a Metró zenekarokkal énekelt. Első átütő sikerét 1966-ban volt a „Rohan az idő” című dallal aratta. Lemezfelvételeit az Illés, később a Fonográffal készítette, megszűnésük után a legjobb hazai stúdiózenészekkel dolgozik. Dalait a legkiválóbb magyar zeneszerzők szerzik, a szövegeket főképp Bródy János írja.
Politikai tartalmú dalait folyamatos cenzúra, esetenként betiltás kísérte. Verses lemezei válaszként szolgáltak a cenzúrának. A dalaiban megjelenő hite, életfelfogása, a világról alkotott képe, a számokból sugárzó szenvedély és erő generációkat köt le és vonz a mai napig is. Több tucat album, aranylemezek, kitüntetések jelzik eddigi pályafutását.

Birtokosa többek között a Francia Becsületrend Lovagja, a Kossuth-díj, a Prima Primissima kitüntetéseknek. Ifjúkorában, majd előadóművészi pályája kezdetén a kerületben lakott, itt járt általános iskolába, majd 1960-64 között a Berzsenyi Dániel Általános Gimnázium tanulója volt.

Hallgasd meg Koncz Zsuzsa beszédét!

Szólj hozzá!

Charlie dala Jacko stílusban – Ezt odatette Király Viktor! Nagyon jó! Jég dupla whyskivel

Sokak szerint ez a legszebb TNT dal