Koncz Zsuzsa: “A közönség borzasztóan helyes volt”

Hirdetés

Mennyire áll közel Koncz Zsuzsához a fesztiválfellépések? Hogyan emlékszik vissza egy 1973-as eseményre. Paya ezekre rákérdezett az énekesnőnél 2015-ben. Mutatjuk a válaszokat.

Mennyire szívesen vállalsz fesztivál fellépést? Ha jól tudom, 2010 előtt volt egy szigetes fellépésed, az pedig a legnagyobb magyar fesztivál…

Úgy gondolom, hogy ezek a fesztiválok nem az én műfajomba tartoznak. Egy-egy ilyen összejövetel leginkább a buliról szól, kicsit a balhéról, az együttlétről, a sörözésről. Ezeknek a nagy fesztiváloknak a főszereplője valahogy legtöbbször a táncolható, révületbe ejtő zenei stílus. Egy-két rock megjelenést, vagy művészi zenekar fellépését leszámítva. Megnéztem a Szigetet akkor, amikor még friss volt, amikor még egy kicsit mást jelentett, mint manapság. Akkor még az ára is elérhetőbb volt, én nem tudom, hogy a többi országosan népszerű fesztivál milyen árfekvésben dolgozik, de a Sziget az ma már kifejezetten a külföldiek számára kialakított dolog, nem a magyar fizetéshez igazodik.
Én egy kérdés erejéig visszamennék egészen 1973-ig, ugyanis te jelen voltál a Diósgyőri Popfesztiválon, ami az első ilyen jellegű hazai rendezvény volt. Hogy emlékszel vissza erre a nem túl közeli eseményre?

Óriási élmény volt, hiszen végül is Magyarországon ez volt az első ilyen, fiatalokat tömegesen megmozgató esemény. Volt egy kis népvándorlás, ami a sajátossága a fesztiváloknak. Talán kicsit egy késői Woodstock volt ez nekünk. És hát a miskolci rendőrség, illetve a miskolci rendőrkapitány emlékezetes fellépése nyomán ez különösen mély nyomokat hagyott a köreinkben. A közönség borzasztóan helyes volt, értette a történéseket, velünk együtt élt, és örült az egész megmozdulásnak. Az egy nagyon jó buli volt! Az emlékeimben pozitív élményként maradt meg, leszámítva ezt a rendőri atrocitást, intermezzót, ami aztán Bródy Jánosra nézve elég szigorú következményekkel járt. Mindezek ellenére ma is nagyon szívesen nézegetem az ott készült fényképeket, ahol együtt vagyunk a szakma akkori nagyjaival. Volt egy óriási csoportképünk is. A diósgyőriek részéről kifejezetten bátor dolog volt, hogy ezt megcsinálták abban az időszakban. – áll a musicmedia.hu oldalon megjelent beszélgetésben

Hirdetés

Szólj hozzá!

Watch Dragon ball super