in

Koncz Zsuzsa meglepődött a megkeresésen, de elvállalta

Hirdetés

Koncz Zsuzsa 2016-ban megjelent lemeze a mai modern világról szól.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő a tőle megszokott módon ismét az érzelmeket és a világ jelenlegi helyzeteit, boldogságát és egyben gondjait helyezi előtérbe. Neves művész-kollégákat kért fel a közös munkára, hogy megszülessen 40. albuma.

A híres előadóművész az előkészületekről és az ötletmerítésről beszélt.

– Látva a lemezkiadás mai helyzetét, meglepődtem, amikor a Hungaroton megkeresett azzal a kérdéssel, hogy lenne-e kedvem új lemezt készíteni. Természetesen kedvem mindig van dolgozni. Sajnos vagy hála Istennek, nem tudom, hogyan aposztrofáljam, a körülöttünk folyó világ és az életünk mindig ad elég muníciót és témát ahhoz, hogy gondolkozzunk egy újabb anyagon. Ám nagyon megtisztelőnek is tartottam egyszersmind, és úgy gondoltam, hogy egy kicsit értékeli a „Tündérország” című lemez sikerét. Természetesen azonnal megkerestem a munkatársaimat, legelőször Bródy Jánost, aki ilyenkor mindig azt szokta kérdezni, hogy annyi dalunk van már, nem jók azok a szép régi szerzemények. Ezzel a beszélgetéssel nagyjából háromnegyed évvel ezelőtt elindult a munka. Megkerestem a többi munkatársakat is Závodi Gabit, akinek a stúdiójában a lemez készült, és akinek szintén szerepelnek dalai a lemezen. Maróti Zolit is, aki a Tündérország címadó dal zeneszerzője volt az elmúlt lemezen, és akkor dolgoztam vele úgy mint zeneszerző. Megkerestem Tolcsvay Lacit is mint régi jó barátot, akivel nagyon jól ismerjük egymást,és akivel elég pontosan szinte látatlanban is tudjuk, mit gondol a másik. Közben Gerendás Peti hazajött külföldről, úgyhogy szóltam neki is, hiszen az állandó gárdához tartozik. Aztán szépen lassan kezdtek jönni a dalok, van egy-kettő olyan, amelyik fantasztikus meglepetés volt számomra őszintén szólva, nem tudom, hogy a közönség hogyan fogja megítélni. Óriási élmény volt a felvételek közben találkozni olyan verssel találkozni mint Ady Endre „Történelmi lecke fiúknak” című verse 1912-ből, amelyik olyan élesen pontos a mai Magyarországra, úgyhogy nagy mentségünk, hogy Ady írta – mondta Koncz Zsuzsa, majd folytatta:

– A címadó dal Maróthy Zoli szerzeménye, a teljes címe „Ingoványos Vadvilág”, ez Bródy János szövege, amely eléggé fantasztikusan leképezi az életünket, a gondolatainkat és mindazokat az érzelmeket, amelyeket ezek a történések kiváltanak belőlünk. Ilyenkor csak reménykedhetek abban, hogy ez a zenei ízlés és az érdeklődés találkozik a közönség ízlésével. Ezek a dalok a szívemből és a gondolataimból szólnak, és szeretném, hogy a 40. lemezemet az emberek a szívükbe zárnák mint ahogy ez történt a „Tündérország” esetében is.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Ezt érdemes meghallgatni! A nap előadása az Edda Művektől

Ezt érdemes meghallgatni! A nap előadása az Omega együttestől