in

Konyhafőnök 2022 – íme a szereplők névsora

Konyhafőnök 2022 szereplők névsora

Új! Indul a Konyhafőnök VIP 2022 – íme a szereplők névsora

Konyhafőnök 2022 – a kieső névsora

Legendás világsztár érkezett a stúdióba

Jön a Konyhafőnök Fináléja, de előtte a TOP3 egy igazi világsztárnak főzött!

Thomas Anders, a legendás Modern Talking együttes tagja zsűrizett A Konyhafőnök konyhájában!

A TOP3 szeretteik társaságában készültek lenyűgözni a Michelin-csillagos séfeket és Fördős Zét, majd egyéniben az amúgy saját szakácskönyvvel is rendelkező nemzetközi sztárt. Thomas Anders kedvenc ételeit hozta el, amit a séfkabátosoknak újra kellett gondolniuk: narancsos-gyömbéres sárgarépa leves, borjú bécsi burgonyasalátával és mangószószos panna cotta állt köztük és a Finálé között.

A verseny Bárkányi Evelin számárafejeződött be.

Ők ketten csapnak össze A Konyhafőnök Fináléjában

A Konyhafőnök – ők a dobogósok

Megvan A Konyhafőnök TOP3 helyezettje!

Bárkányi Evelin, Vajda Luca és Varga Patrik áll a képzeletbeli dobogón, de, hogy közülük kik lesznek a Finalisták, akik részt vehetnek a végső összecsapásban, csak a következő adásban derül ki.

A Döntőben a tét óriási, a feladatokat is ehhez mérten választja ki a zsűri. Az előző versenynapon Rácz Jenő diktálta a tempót, most pedig egy újabb klasszikus került terítékre: Sárközi Ákossal főztek szimultán a séfkabátosok. A Michelin-csillagos séf, szokásához hűen “egyszerű” ételt hozott. Pisztrángot sütött egy kis mozzarella salátával. A második feladatban májjal és ibériai szűzérmével dolgozhattak a versenyzők, kivéve azt, akit Patrik hátráltatott: Lucával megy köztük az adok-kapok, így a piros kötényesnek egy sertéskörömből készült élőételt is villantania kellett a főétele mellé.

A zsűri döntése alapján a dobogóról Alföldy Anna csúszott le, számára a Döntőben ért véget a küzdelem A Konyhafőnök címért és az ezzel járó 10 millió forintért. A TOP3-nak az út – a Fináléba jutáshoz – egy legendás világsztár gyomrán keresztül vezet!

Közeleg a Finálé!

A legjobb öt séfkabátos versenyző tovább folytatta a küzdelmet A Konyhafőnök Döntő hetének második napján.

A tétnek megfelelően most sem kímélte őket a zsűri: kagylók és lapos halak után klasszikus Döntő-feladattal néztek szembe. Rácz Jenő diktálta a tempót a második feladatban!

Czauner Ádám búcsújával a legjobb négy séfkabátos maradt versenyben, a héten ráadásul egy rejtélyes világsztár is csatlakozni fog Fördős Zéhez, Sárközi Ákoshoz és Rácz Jenőhöz, hogy megnehezítse a döntősök dolgát.

A TOP4-nek már csak egy karnyújtásnyira van A Konyhafőnök cím és az ezzel járó 10 millió forint! Közeleg A Konyhafőnök 2022-es Fináléja!

Megkezdődött a Döntő hete!

A TOP6 versenyző séfkabátot húzott és elindult a végső küzdelem A Konyhafőnök címért és az ezzel járó 10 millió forintért!

Minden nap egy versenyző hagyja el a konyhát, ráadásul a héten egy rejtélyes világsztár is érkezik Fördős Zé, Sárközi Ákos és Rácz Jenő mellé.

Hétfőn Veres István esett ki.

Konyhafőnök 2022 kiesők névsora

Alföldy Anna
Veres István
Czauner Ádám

Bárkányi Evelin

Kállai Beáta
Zergi Gábor
Simonyák László

Mekis Kitti
Maier Anikó
Frohner Fecó

Mattesz Panka
Csillag Pál
Tóth Zoltán

Tóth Simon
Szendrei Georgina
Simon-Csiszér Melanie
Radeczky Zoltán
Katona Imre
Horváth Gergely
Petykó István

Ha az ízek szerelmese vagy és imádsz főzni, akkor téged biztosan rabul ejt a A Konyhafőnök, amelyben olyan emberek mérik össze a tudásukat, akik rajonganak a konyhaművészetért, kitűnően főznek, de nincs erről végzettségük.

A Konyhafőnök egy cseppet sem nevezhető szokványos főzőműsornak, tele van izgalommal.

Ez a legendák évada – elindult A Konyhafőnök legújabb szériája

Ezúttal legendás évadra terít A Konyhafőnök – a népszerű zsűrit minden héten legendák fogják segíteni, akik igyekeznek megnehezíteni a versenyzők dolgát, sőt, a gasztro reality legújabb szériájában egy nemzetközi legenda is érkezik a zsűripultba!

Bevonult a stúdióba Fördős Zé, Sárközi Ákos és Rácz Jenő is – megkezdődött a versenyzők kiválasztása. A Konyhafőnök új évadának első két adásában kiderül kik azok, akik befőzhetik magukat A Konyhafőnök címért és az ezzel járó 10 millió forintért zajló versenybe.

A casting adásokban közel 100 versenyző-jelölt bemutatkozását láthatjuk, akik megpróbálják lenyűgözni a zsűrit. A jelölteknek 30 perces előkészítés után ezúttal is 5 percük van tálalni, akiknek pedig a tányérját méltónak ítéli a két Michelin-csillagos séf és Zé, két igen esetén bekerülhetnek a műsorba! De Fördős Zének ezen túlmenően saját döntési jogköre is van: idén is van sárga, azaz Zé-csapat, akik akár egy “igen”-nel is ringbe szállhatnak a fődíjért.

A hobbiszakácsok az ország minden pontjáról érkeztek, rengeteg szakma és korosztály képviselteti magát. Így az első Válogató adás is bővelkedett extrém fazonokban, bizarr alapanyagokban és drámai fordulatokban!

2022.05.13

Rácz Jenő elődöntő hetével folytatódik A Konyhafőnök

A Michelin-csillagos séfek összeállították A Konyhafőnök elődöntős mezőnyét: készen állnak a csapatok a folytatásra!

Az utolsó kötényszerző napon is egy dobása volt minden versenyzőnek, hogy bebizonyítsák, van helyük a színes kötényesek között.

Az első 60 percben lepényhalat és karfiolt kaptak a kötényért menetelők, de nem csak ők főztek, hanem a csapatkapitányok is! Fördős Zé ugyanis Rácz Jenőt és Sárközi Ákost is beállította a pultba.

A második feladat versenyzői – köztük a sikeresen visszatérő Csillag Pállal – 6 darab kopasznyakú, tollas kakast kopasztottak meg a továbbjutásért, amit kopasz barackkal párosíthattak.

Bővebb – Konyhafőnök 2022 szereplők

2022.05.11

Jönnek a drámai kötényszerző napok!

Véget ért a kiképzés A Konyhafőnök Táborában, csütörtökön és pénteken kiderül kik kerülnek be Rácz Jenő és Sárközi Ákos csapatába. Fördős Zé számára is ez egy fordulópont, hiszen ha sárga csapattagjai jól teljesítenek, vagy piros vagy kék színre válthatnak.

A Tábor utolsó napján egy újabb Michelin-csillaggal bővült a zsűri, Tóth Szilárd érkezett a stúdióba. Az első feladatban egy vegetáriánus főétel volt az általa összeállított feladat, aminek különlegessége, hogy nem csak szezonális zöldségekből, hanem gyógynövényekből is várt elemeket. A pulton találhattak a versenyzők például legyezőfüvet, kamillát, levendulát, csombort és szagos mügét is.

A második főzésre Fördős Zé egy “méltó alapanyagot kért” Tóth Szilárdtól, amiben van “meglepetésfaktor” is. Marha- ás bárány pacalt kaptak a versenyzők, többeknél működött a meglepődés, ugyanis jópár versenyzőnek fogalma sem volt, mi bújt meg a búra alatt.

A Tábor utolsó kiesőjével összeállt a kötényszerző napok mezőnye. Aki befőzi magát valamelyik séf csapatába, folytathatja a küzdelmet a Konyhafőnök címért és az ezzel járó 10 millió forintért.

Bővebb – Konyhafőnök 2022 szereplők

2022.05.09

A Konyhafőnök – szakmai legendák képzik ki a versenyzőket

Újabb Michelin-csillagos séffel bővült A Konyhafőnök legendás évada! Pesti István csatlakozott a Tábor hetéhez, hogy kiképezze a versenyzőket.

A héten három napon keresztül, szakmai legendákkal egészül ki a zsűri, hogy a hét végére kiderülhessen, kik azok, akik befőzik magukat Sárközi Ákos vagy Rácz Jenő csapatába!

Az első feladat ládáiban – a szakmai legenda kérésének megfelelően – pulykamell, kelbimbó, zeller, tök, sóska, szerecsendió és sáfrány volt található. Ezek a séf által nem kedvelt alapanyagok, melyeket állítása szerint könnyen el is lehet szúrni. Pesti István számára a tálalás kiemelt fontosságú, így a versenyzőknek ezt is figyelembe kellett venniük a kóstolás előtt.

Egészségügyi okok miatt Csillag Pál a második főzés előtt fel kellett, hogy adja a versenyt, így 10 helyett 9-en álltak neki a szakmai legenda második feladatának, ami egy tonhal és egy ananász násza volt. Az egyik farmerkötényes azonban nem örülhetett sokáig, neki ugyanis a friss tonhal helyett konzervből kellett megoldani a feladatot.

A következő adásban újabb 10 versenyző és egy újabb szakmai legenda érkezik – idén legendás évadra terítünk!

Bővebb – Konyhafőnök 2022 szereplők

2022.05.06

Jön a kőkemény kiképzés, a Tábor hete, ahol szakmai legendák oktatják a versenyzőket, a cél pedig a jövő hét végén egy színes kötény megszerzése lesz!

A Válogató utolsó napján “bemelegítésnek” a versenyzők egy láda krumplit kaptak. Sárközi Ákos intelmei alapján a petrezselymes burgonya feltálalása kizáró ok! Mindenkitől kreatív megoldásokat várt a zsűri, de, hogy ne legyen ennyire egyszerű továbbjutni, egy igazán nemes alapanyag is csatlakozott a főzéshez: élő homár.

A második feladatban őzgerinc várta a versenyzőket és egy izgalmas gomba szelekció: barna portobello gomba, fehér és barna shimeji gomba, laska gomba, shiitake gomba, csiperke, enoki gomba és ördögszekér gomba. A Táborba egy – ezen alapanyagokból elkészített – főételen keresztül vezetett az út.

A Tábor hetébe 30 versenyző főzte be magát, akik három napon keresztül, szakmai legendákkal felkészülve próbálnak meg eljutni a kötényszerző napokig, azaz valamelyik Michelin-csillagos séf csapatába. A Konyhafőnökben idén legendás évadra terítünk!

2022.05.05

A Konyhafőnök – az egyik versenyző feladta a küzdelmet!

A Válogató második napján újabb versenyzők szerezhették meg első – egyeseknek pedig egyben utolsó – élményeiket a Konyhafőnök legendás stúdiójában.

A Survivor egykori győztesének túl nagy falat volt A Konyhafőnök, így saját, egyéni döntésének megfelelően az első megmérettetés után feladta a versenyt, helyét az éppen előtte kieső versenyzőtársa vette át.

A farmerkötényesek az első feladatban egy házi hűtőszekrény és egy éléskamra kincseivel dolgozhattak. A ládákban többek között csirkefarhát, parizer, szalonna, paradicsom, paprika, krumpli, méz, meggybefőtt, csemege uborka, piros arany, sajt, tojás, vaj, sör és bor volt található. Ezekből az alapanyagokból várt a zsűri egy “tökéletes” főételt.

Az első feladat váratlan eredményhirdetését követően a második főzés egy zsenge hozzávalóval indult: a konyhapultokon fél malacok hevertek, amit a zsűri egy kis vérrel spékelt meg.

Ezúttal is ketten hagyták el – egy feladással és egy kieséssel – A Konyhafőnök konyháját, számukra véget ért A Konyhafőnök címről és az ezzel járó 10 millió forintról szőtt álom.

A versenynapot követően a többieknek már csak egy napjuk marad bizonyítani, hogy helyük van a Tábor hetében, ahol – előre szólunk – nem lesz könnyű dolguk, mert szakmai legendák fogják kiképezni őket!

A következő adás a Válogató utolsó napja, ahol kiderül, kik azok, akik folytathatják a küzdelmet a színes kötényekért.

Bővebb – Konyhafőnök 2022 szereplők

A casting adásokat követően a versenyzők először léptek be A Konyhafőnök konyhájába.

Óriási a tét! Aki versenyben marad, részt vehet a Tábor hetében, ahol a kőkemény kiképzés mellett a Michelin-csillagos séfek kiválogatják csapattagjaikat.

De az odáig vezető út rögös, feladatonként távozik egy versenyző, így a harmadik adásban is elbúcsúztak ketten A Konyhafőnök címtől és az ezzel járó 10 millió forinttól.

Sárközi Ákosnál mindenki tiszta lappal indult, tanácsa alapján mindenki főzzön, ahogy szeretne, de a végén lepje meg egy tökéletes tányérral, azaz egy jó ízzel vagy egy jó alapanyagfelhasználással. Idén Rácz Jenő sem a krumplipürét vagy a zselét keresi a versenyzők tányérján, hanem kifejezetten az ízekre fókuszál és a választékos alapanyagfelhasználást fogja figyelni.

Bővebb – Konyhafőnök 2022 szereplők

Szólj hozzá!

Vuk söröző heti menü – infok itt

Mosolyogj 2022 film – íme a szereplők névsora