in

Korda György pikáns sztorit mesélt

Hirdetés

Az örökifjú énekes, Korda György január 4-én lett 77 éves. Ebből az apropóból a Bors sorozatot közöl, amiben az énekes intim történeteket is megosztott.

Gyuri énekhangja már a Kertész utcai általános iskolában feltűnt, gyakran énekeltették is az ünnepségeken.

– A folyónál áll Dunnyuska, Dunnyuska, Dunnyuska… Akkor, 1955-ben mondták először, hogy szép hangom van. Ki gondolta volna akkor, hogy így alakul a jövőm? Fociztunk a kapu alatt, betörtük a labdával az ablakokat, és meglestük a félmeztelen lányokat, akik a 60 fokban a pékségben dolgoztak. Ágaskodtunk a ablak előtt, és ágaskodtak a férfiúi dolgok is – neveti el magát. – A lányok láttak minket, és röhögtek rajtunk, kis srácokon.

Ilyen csodákkal volt teli a kis Korda György elemista kora.

Hiányoztak az alapok

Amikor beíratták a Petrik Lajos Vegyipari Technikumba, már kevésbé volt felhőtlen az élete. Általánosban még jók voltak a jegyei, de azokat az eszével, nem tanulással szerezte.

– Hiányoztak az alapok. Ott bukdácsoltam, a négyet öt év alatt végeztem el.

14 éves korában leruccant a Balatonra a barátaival. Ez akkor óriási kaland volt. Nem is gondolta, hogy még annál is na­gyobb lesz.

– Ott ismerkedtem meg egy 16 éves székesfehérvári lánnyal. Ő avatott férfivá ott a Balatonon. Addig semmit nem tudtam erről az egészről. Azok más idők voltak, nem volt felvilágosítás, a szüleim is szemérmesek voltak. Néhány nap múlva kaptam egy levelet ettől a lánytól: „Gyurikám! Nagyon szeretlek, de amit eddig csináltál, azt nagyon ügyetlenül csináltad.”

Elgondolkodtam azon, hogy mit csináltam ügyetlenül? Ma már tudom.

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Meghalt Zsigmond Vilmos – Amerikai lapok emlékeznek az Oscar-díjas operatőrre

Közölték Benkó Sándor temetésének időpontját