in

Kovács Kati: Szécsi Pali a legapróbb kudarcokat sem viselte el

Szécsi Pál a 60-as, 70-es évek legfelkapottabb magyar előadója volt. Ugyan mesés karriert futott be, a magánélete mégis tragikusra sikerült. 1974. április 30-án önkezével vetett véget az életének. Előtte hétszer is megpróbálta ugyanezt, de mindig megmentette valaki. Utoljára nem járt ilyen szerencsével.

Abszolút profi volt! Fábry Edit tanárnő fedezte őt fel és közölte velem, hogy ő még modell, de mindenképpen az élvonalban van a helye. Amikor megláttam a színpadon megállapítottam, hogy tökéletesen jön be, fantasztikusan énekel és kiválóan viselkedik. Ő valóban a színpadra termett – mondta Kovács Kati.

Akkoriban együtt dolgoztunk egy zenekarral, és amikor nem jöhetett ki a strandra egy betegsége miatt – egy kelés volt a nyakán, ami annyira lehangolta, hogy nem akart a tömegbe jönni -, ezért a kedvéért mindannyian a Tisza-partra mentünk nyaralni. Bárhová elmentünk vele, hogy ne legyen egyedül.

Rosszul tűrte, amikor a közönség nem figyelt rá oda. Még az az egészen apró kudarcokat sem tudta elviselni. Egyszer az első sorban valaki nem figyelt rá oda. Félig elénekelte a dalt, majd bejelentette, hogy ennyi.

Egyszer ő szállította a kollégákat az autóján, de nem figyelt oda. Hiába szóltak neki, hogy lassítson, nem reagált. Végül elnézést kért, és mondta, hogy a fesztiválon járt az esze. Mindenki retegett, amikor ő vezetett.

Kedvelték a nők és ő is odavolt a nőkért. Mégsem volt sok barátnője, mert nem volt rájuk ideje. Élete talán legnagyobb szerelme Domján Edit volt a 11 éves korkülönbség ellenére. Kovács Kati szerint összeillettek, nagyon helyesek voltak együtt. Mégis sokan ugratták őket, ami a színésznőt jobban megviselte.

Szólj hozzá!

OTP gépkocsi nyeremény sorsolás 2023. augusztus – nyertesek névsora

Első Emelet – Angyali vallomás