in

Kudlik Júlia remegő hangon közölte a rossz hírt – elhunyt Máté Péter

Harminckilenc éve veszítettük el Máté Pétert, aki ha Amerikában születik, világsztár lehetett volna.

Ő volt az a legendás énekes és zeneszerző, aki számtalan slágert hagyott ránk, olyan dalokat, mint a “Most élsz,” “Elmegyek,” “Egyszer véget ér,” “Zene nélkül mit érek én,” vagy az “Azért vannak a jó barátok.” Ezek a dalok ma is emlékeztetnek ránk, és évtizedekkel halála után is nagy népszerűségnek örvendenek.

Máté Péter távozásának híre 1984-ben érkezett – Kudlik Júlia  remegő hangon jelentette be a tévében.

Kiderült, hogy a tehetséges zenész veleszületett szívbetegsége miatt nem lehetett katona, és bár sokáig küzdött a betegségével, végül a szívbillentyűhibából kialakult tüdőembólia vitte el az életét.

Egy életen át rengeteget dolgozott a zenéért. Kezdetben aprópénzért énekelt haknikban és esküvőkön, de a kitartása és tehetsége meghozta a sikert.

Aztán, amikor már megkezdték megbecsülni és népszerű lett, úgy döntött, hogy az éneklést abbahagyja, és más területek felé fordul, mint a hangszerelés, zeneszerzés és a színház.

Nemcsak zenész volt, hanem családapa is. Két gyönyörű lánya, Dorka és Edit, mindig is büszkén hordozták apjuk örökségét. Máté Péter emlékét megőrzik és továbbadják az utókornak.

Máté Péter felesége, Edit sohasem ment újra férjhez, és a tizenöt év, amit együtt töltöttek, nagy szerelemmel volt telve.

Edit úgy véli, hogy ha Máté Péter fentről nézi a lányait boldognak, az unokákat sportolni és zenélni, valamint azt, hogy az emberek ma is szeretik a régi slágereit, akkor biztosan elégedett lehet.

Máté Péter, a tehetséges zeneszerző, énekes örökre a szívünkben él. Dalai örök emlékként maradnak velünk, és ma emlékezünk rá, mint a magyar zene egyik legnagyobb alakjára.

 

Szólj hozzá!

A 30 éves Huun-Huur-Tu október végén a Fonóban ad koncertet

A csodálatos hangú Lakatos Mónika Indiában lép fel