in

Laposa Bence életrajz – infok itt!

Laposa Bence életrajz – infok itt!

“Édesanyám badacsonyi születésű, édesapám pedig tájrendező mérnökként már nagyon régóta foglalkozik magyarországi borvidékekkel. Kezdetben 3-4 hektáron, mostanra azonban közel 25 hektáron dolgozunk. Úgy érzem, a  Badacsony végre egy jó és izgalmas borvidékké fejlődött, az a fajta pezsgés, ami sok történelmi borvidékünkön már jóval korábban kialakult, mára nálunk is megfigyelhető. Öröm itt dolgozni és mindennek a részesévé válni. Mi elsősorban fehér fajtákat készítünk, nem csupán azért, mert a hely adottságai ezt támogatják, de a családunk szakmailag is sokkal jobban hisz a fehér borokban. Egyedibb és izgalmasabb ízvilág, a környékre jellemző bazalt alapkőzet által megtalálható ásványosság világszinten egyedi, és jobban érvényesül ezekben a fajtákban.” – mesélte Bence

Hozzátette:
“12 éve irányítom a birtokot, amiből már 4 éve dolgozunk együtt a húgommal, Zsófival. A testvérem elsősorban a szakmai munkáért felel, borászként végzett, így a szőlő és a bor az ő területe. Én a cég irányításáért felelek, és büszke vagyok arra, hogy mostanra milyen szerteágazó a tevékenységünk. Természetesen a szőlő- és borkészítés az elsődleges, de ma már komoly kereskedelmi hálózattal és több vendéglátóegységgel rendelkezünk.”

“Számunkra nem volt kérdés, hogy továbbvisszük a vállalkozást. Az, hogy a borászat mit jelent nekünk, sokat változott az évek során. Igyekszünk szakmailag is évről évre fejlődni, új kihívásokat keresni, de sokkal fontosabb az a badacsonyi és balatoni lét, amit mind nagyon szeretünk. Aki hozzánk ellátogat, annak ebből próbálunk egy szeletet nyújtani, ami jóval több és komplexebb, mint maga a bor.”

Szólj hozzá!

Mártogatós tálkák online rendelése – infok, ár

Szívszorító duett! Presser Gábor és Oláh Ibolya – Amióta elszakadtál