in

Legendás tévés: Hajas Ilona

Hirdetés

Legendás tévés sorozatunkban jöjjön Hajas Ilona.

Hajas Ilona Köcskön, aztán Celldömölkön tanult, majd a jánosházi gimnáziumban érettségizett 1969-ben, kitűnő eredménnyel. Utána a pécsi tanárképző főiskolára került, magyar-történelem szakon diplomázott. Már főiskolásként a Magyar Televízió pécsi stúdiójának külsős munkatársa volt. Egyik riportjára felfigyelt Matúz Józsefné, az MTV hírműsorainak főszerkesztője, ő ajánlotta bemondónak.

A nézők 1974-től láthatták a képernyőn: a bemondói munka mellett az Iskolatelevízió című műsort vezette. Egészsége az 1980-as évek végén romlott meg: 1988-ban még szerepelt a szilveszteri műsorban, aztán állapota egyre rosszabbodott. 1989 április 25-én halt meg, és bár a Magyar Televízió  mely a saját halottjának tekintette a Farkasréti temetőben búcsúztatta,  kérésére szülőfalujában, Nagysimonyiban temették el

“Hajas Ilona is műsort vezetett. Társaságban hallottam, hogy sokáig aranyérmes volt a férfiak tetszési toplistáján. Kihívó szépsége ellenére zárkózott volt, nem szívesen nyilatkozott, “nem árulta magát”. Ha kérdezték, közvetlenül, barátságosan válaszolt, de sem szakmai munkásságáról nem beszélt, magánéletét pedig végképp nem kívánta “közkinccsé tenni”. Ő az, akiről a legrosszindulatúbb, legpletykásabb kollega sem tudott sztorizni, talán mert az V. kerületbe lépve csak a munka érdekelte. Egészen addig, míg a halálos kór le nem keverte a képernyőről.” – írta cikkében Spánn Gábor 2002-ben.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Megható kép: Takács Marika és kislánya

30 meglepő érdekesség az Egri csillagok filmről