A ma 80 éves Koós János csak a szépre emlékezik: “Ezen a napon is eszembe jutott Laci”

Hirdetés

160 évet jósol magának a magyar énekes

Koós János 80 esztendős. Nem hiszik? Lehetséges, hiszen a mindig vidám és életerős művészen alig fog az idő vasfoga. Az erdélyben született énekes úgy tervezi, hogy még nyolcvan esztendőt a földi létben tölt. Reméljük, sikerül neki!

– November 20-án születem. Nekem már volt egy nővérem. Apám annyira megörült, hogy végre egy fia is született, hogy el is ment a jegyzőhöz beíratni. Körültekintő ember volt, ezért bekészített a zsebébe egy pálinkát, amit aztán elkoccintgatott a jegyzővel. Miután megitták, beírták tévesen, hogy november 21-én születtem, tehát egy nappal fiatalabb vagyok, mint valójában. Ráadásul én a november 19-ét, 20-a előestéjét is megünneplem, így egy évben három születésnapom van – mesélte az énekes az Echo televízió portréműsorában.

Az énekesnek egyébként ez lehetne élete legszomorúbb születésnapja, hiszen évtizedek óta először a legjobb barátja, a néhány hete elhunyt Aradszky László már nem köszöntötte fel. Ő azonban nem búsul.

– Ezen a napon is eszembe jutott Laci, de csak a szépre és a jóra emlékszem. Arra gondolok, milyen sokat szórakoztunk, buliztunk együtt, és máris jó lesz a kedvem. Nincs olyan nap, hogy a barátaim ne jutnának eszembe. Nem tudom őket elengedni, de nem is kell. Velem vannak – fejtette ki az AcNewsnak és hozzátette: arra a legbüszkébb az életében, hogy megérte a 80 éves kort.

Hogy vannak-e még tervei Koós Jánosnak? Miért ne lennének? Hiszen az idő múlásával csupán az évei száma gyarapszik, de nem feltétlenül öregszik. Noha biztosan nem tud már lefutni annyit, mint 20 évesen, de a színpadon ma is igyekszem maximális teljesítményt nyújtani. Hogy ne hagyja cserben a rajongóit.

Koós több híres sláger előadója. A Kislány a zongoránál, a Sír a telefon és A férjek egyenjogoságát című dalait generációk éneklik közösen a fellépésein.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!