in

Ma is lesz Ridikül – íme a január 8-ai tartalom

Hirdetés

A műsor január 8-án 17 órakor jelentkezik a Duna Tv-n. A Ridikül témája: Új életet kaptam!

Új élet, új időszámítás kezdődik mindazok számára, akik túlélnek egy súlyos balesetet. Átértékelik a korábbi életüket, és a fontossági sorrend is átalakul számukra. Egy komoly sérülés vagy betegségek után, hogyan maradhat meg a pozitív életszemléletünk, a humorunk a kesergések helyett?

A Ridikül mai műsorában olyan művészekkel beszélgetünk, akik megkapták az életben a második esélyt. Az újrakezdésről mesél Pécsi Ildikó, Bajza Viktória és Szandi. Meglepetés férfi vendégünk tudatosan vállalta a kockázatosabbnál kockázatosabb helyzeteket.

Pécsi Ildikó, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművésznő és rendező, a Magyar Köztársaság Érdemes Mûvésze és Kiváló Mûvésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja kétszer is új életet kapott. Igyekezett mindig humorral kezelni a tragédiát. Bekövetkezett az életében egy méhen kívüli terhesség, amikor nagyon gyors orvosi segítségre volt szüksége. S elszenvedett egy olyan autóbalesetet is, amikor a kocsi ajtaja kinyílt és õ kiesett a járműbõl. A szerencsétlenségben a szerencse az volt, hogy vele együtt a telefonja is mellette csúszott, így ennek köszönhetően azonnal fel tudta hívni gyermekét.

Szandi, kétszeres eMeRTon-díjas énekesnő 1993. április 30-án súlyos lovasbalesetet szenvedett. 13-14 évesen kezdett el lovagolni, olyannyira szerelmese lett a lovaglásnak, hogy már versenyeken is indult. Folyamatosan azért könyörgött, hogy neki adják a legvadabb lovat. Történt egyszer, hogy megkapott egy ilyen lovat és kivitte a pályára, onnantól kezdve semmire sem emlékszik. Elmondásból tudta meg, hogy átesett a ló feje felett. Az volt a szerencséje, hogy nem a fejét érte az ütés, hanem a vállára esett. Belső sérülésekkel került kórházba, ahol három napig feküdt kómában.

Bajza Viktória, a Madách Színház színésznője kis híján végzetes autóbalesetet szenvedett Horvátországban, amikor egy részeg sofőr beléjük rohant. A szó szoros értelemben újra kezdte az életét. Darabokra törtek a csontjai, megsérült a gerince, a medencéje és az arca is teljesen. Fél éven keresztül feküdt, majd ezután újra meg kellett tanulnia járni. Egy hétbe tellett, mire fel tudott ülni, több hétbe, mire fel tudott állni az ágyból, s egy hónap telt el, mire ténylegesen elindult. Viktória minden napnak örül, igyekszik a belső harmóniát megteremteni önmagában.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Eszenyi Enikő bemutatta a Vígszínház meglepetését

Ez volt egy napi műsor a rádióban 1934-ben