in

Ma ünnepel Halász Judit – köszöntsük őt

Hirdetés

Pont ma 74 éve megszületett Halász Judit, Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A Népszava ezekkel a sorokkal köszöntötte anno a születésnapján milliók kedvencét.

Egészen picik is nézik a gyerekműsorát, aztán szinte ott ragadnak. Újra és újra vissza kell őket vinni, ahogy a jó mesét is megint és megint el kell olvasni, mert már vágynak a megismert élményre, hiszen életük részévé vált. Halász Judit, Kossuth-díjas színésznő, aki a főiskola elvégzése után fél évvel már a Vígszínházban játszott, és ritkaságszámba menően, azóta is hű hozzá, nem véletlenül a Mosoly-Rend Lovagja.

Tényleg sokat mosolyog, derűt, harmóniát, kiegyensúlyozottságot sugároz magából. De ez nem azt jelenti, hogy szájára fagyott a mosoly, hogy ez a közönségnek, a külvilágnak szóló maszk lenne, ez igazi, magának kivívott, de másoknak is átadható olyan belső béke, melynek aranyfedezete nagyon is az élet árnyoldalának ismerete. Hiszen a gyerekeknek sem gügyög, a legnagyobb költők, Babits, József Attila, Szabó Lőrinc, Weöres és jeles kortársak megzenésített verseivel szolgál, vagy akár komolyzenét népszerűsít a lemezein, mint például A varázsfuvolát, a Háry Jánost.

Szeretik rengetegen

Fiatalon emblematikussá vált Szabó István alkotások, a Szerelmesfilm, az Álmodozások kora női főszereplője volt, ma a Túl a Maszat-hegyen előadásában Szösz néneként ugyanolyan emblematikus. Úgy okoz sok galibát, hogy közben igencsak szeretnivaló. Szeretik is rengetegen.

A balesete után az egész ország aggódott érte, lehetetlenség volt válaszolnia a temérdek levélre. Valaha súlyos kór támadta meg, egy ideig erről igyekezett hallgatni, de aztán nyíltan beszélt róla, mert úgy gondolta segíthet vele másoknak, ha rábírja őket, hogy elmenjenek szűrővizsgálatra. Lábadozóban volt, amikor interjút készítettem vele.

Látszódott rajta a megrendültség, megviselt is volt, mégis ő adott erőt nekem. Megőrizte a mosolyát, a hitét, a szeretetátadó képességét. Azóta is fogyhatatlan energiákkal szereti az embereket, ők pedig lelkesen viszontszeretik.

Boldog születésnapot kívánunk!

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Ez volt a tévében 1987. október 7-én

Ismert emberek, akik október 7-én születtek