in

Májusban ünnepeljük a Baromfi Világnapot

A Baromfi Termék Tanács, azaz magyar kezdeményezésre minden év május 10-én ünneplik a Baromfi Világnapot. A Baromfi Termék Tanács az esemény kapcsán a budapesti Vajdahunyad várába szervezett május 12-én szakmai konferenciát, ahol az iparág szinte minden résztvevője megjelent, illetve megjelenik évről-évre.

A rendezvényen mind a baromfihús, mind az étkezési tojás fontos szerepet kap. A megjelentek olyan érdekes, szakmaspecifikus témakörökben hallgathatnak előadásokat mint „Az európai baromfihús-előállítás legfontosabb kérdései”, „Hogyan tovább, húsfogyasztás?”, „Madárinfluenza elleni vakcinázás, védekezés” vagy az „Automatizálás, robotizálás a baromfiiparban”.

– A Baromfi Termék Tanács ünnepi eseményén, úgy gondolom, szinte kötelező a megjelenés a szakmai szereplők számára. Egy rendkívül innovatív, folyamatosan fejlődő, a lakosság élelmezésének jelentős részéért felelős iparág kiemelt eseménye ez. A folyamatos fejlesztéseket mi sem példázza jobban, mint hogy ma már tojásfehérjéből készült tejtermék-helyettesítőket is találunk a boltok polcain, de akár a baromfi húskészítmények egyre szélesebb választéka is megfigyelhető – mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékeket gyártó magyar cég képviseletében.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

 

Szólj hozzá!

Korda György és Balázs Klári: Téged tőlem már nem vehetnek el

A sors útvesztői 33. rész videa – nézd meg online!