in

Máriáss József emlékére – mindenki Bőhm bácsija volt

Hirdetés

Végigjátszotta a világirodalmat címmel 1991. május 8-án emlékező írást közölt a Petőfi Népe című lap. Mutatjuk a cikket.

Most talán valamilyen latin közmondás idézésével kellene kezdeni, híven szelleméhez, hiszen ő is mindig mondott valamit latinul s aztán le fordította, kéthetenként a Szomszédok epizódjaiban.

Most már nem mondja többé soha, sem latinul, sem magyarul, bár ismétlésekben bizonyára gyakran fogjuk még látni öt, ez korunk előnye, a civilizáció ereje, a technika hatalma: kizárólag leírásokból, elbeszélésekből sejthetjük, milyen lehetett egykor Garrick vagy Rachel színészi játéka, korunk művészeit azonban a film, a televízió, a video segítségével unokáink is láthatják majd.

Máriáss József jellemformáló képességeit, gondolom és remélem, nem is csupán a Szomszédok eddigi epizódjai juttatják el későbbi korokhoz, hanem néhány olyan színielőadás videofelvétele is őrzi, amelyekben szerepelt. Mert igaz ugyan, hogy mindenki által ismertté, az ország kedvencévé, mindenki Böhm bácsijává a Szomszédok című teleregény révén vált. – indult a cikk.

Nézd meg Bőhm bácsi utolsó jelenetét.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Edda művek – Száguldás

Zorán – Táncolj, csak táncolj