Megható! Kollegája így búcsúzott Benkó Sándor zenésztől

Hirdetés

Benkó Sándor kivételesen elhivatott ember volt, hatalmas akaraterővel és kitartással szervezte zenekarát – mondta Berki Tamás énekes, dalszerző, előadóművész, a Benkó Dixieland Band állandó vendégfellépője szerdán az MTI-nek,

Berki Tamás kiemelte, a rekordok könyvébe való, hogy a klarinétos 1957-től, csaknem hat évtizeden át vezette a Benkó Dixieland Bandet.

A magyarországi dixieland atyja volt

“A magyarországi dixieland atyja volt, az együttes mintegy hatvan lemezt készített és többször bejárta a világot. A zenekart az ő karizmatikus személyisége tartotta össze. Betegsége ellenére a közelmúltban is csak a jövőről, terveiről beszélt” – jegyezte meg a dzsesszénekes.

Berki Tamás kitért arra, hogy az együttes zongoristája, Halmos Vilmos éppen hét hónappal ezelőtt hunyt el. “A Benkó Dixieland Band alapító tagjainak nagy része most már odafent van”.

A zenekar koncertjein 42 éve közreműködő énekes szólt arról, hogy a Benkó Dixieland Band szombaton a Kiscelli Múzeum romkápolnájában adja elő a Benkó Sándor által összeállított, nagy sikerű karácsonyi misét.

Hirdetés

Szólj hozzá!