Meglepődtünk! Így hívták kislányként Bangó Margitot

Hirdetés

Hogyan lett Szabóból Bangó, ez utóbbi talán jobban mutatott a plakátokon? – merül fel a kérdés.

“Így van. Ráadásul a Szabó nem romanév, apai Szabó nagyapám magyar volt. A Rádióban közölték, nem jól hangzik a Szabó Margit név, a népzenei osztály vezetője, Grabócz Miklós azt mondta: legyek Bangó, mert ez olyan jól hangzó, cigányos név. Mellesleg azt jelenti: sánta.” – nyilatkozta az énekesnő a Szabadföldnek.

Zenészcsaládba született Szabó Margit néven, édesapja cimbalmozott, édesanyja énekelt. 1967-ben, 17 évesen édesanyja biztatására jelentkezett a Magyar Rádió tehetségkutató versenyére, mely után a rádió felvételeket készített vele. Az 1980-as években Horváth Pistával közös műsora volt az állami televízióban.

Az 1990-es évek elején a 100 Tagú Cigányzenekarral kezdett el fellépni. Fiatalon ment férjhez, első férje Bangó Lajos volt, de a házasságuk csupán másfél évig tartott; ebből a kapcsolatból született a lánya, Marika.

Első férjével történt válása után már nem tudta elhagyni a Bangó nevet, ezzel a névvel, Bangó Lajos mellett, feleségeként, Bangóként lépett be a zenei köztudatba, azóta művésznévként használja.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!