in ,

Melyik magyar településnek a legnagyobb az irányítószáma?

Melyik magyar településnek a legnagyobb az irányítószáma? Íme a válasz!

Magyarországon az irányítószámokat 1973. január 1-jén vezették be. Az irányítószámok négyjegyűek, és a települések földrajzi elhelyezkedését jelölik. A két első számjegy a település megyéjét jelöli, a két utolsó számjegy pedig a településen belüli területet.

Az irányítószámok kialakításakor figyelembe vették a települések népességét, területét, és a közlekedési viszonyokat. A nagyvárosok és az agglomerációs területek kisebb irányítószámokat kaptak, míg a kisebb települések és a határszéli területek nagyobb irányítószámokat.

A határszéli települések irányítószámai

A határszéli települések irányítószámai általában nagyobbak, mint a többi településé. Ennek az az oka, hogy ezek a települések gyakran külföldi címekre is küldenek leveleket. A határszéli települések irányítószámai általában a 9000-es tartományban találhatók.

Felsőszölnök irányítószáma

Felsőszölnök irányítószáma 9987. Ez a legnagyobb irányítószám Magyarországon. Felsőszölnök egy kis falu Vas megyében, a magyar-osztrák határon. A település népessége körülbelül 100 fő.

Felsőszölnök irányítószáma annak köszönhető, hogy a település a magyar-osztrák határon található. A település gyakran külföldi címekre is küld leveleket, ezért a nagyobb irányítószámra van szüksége.

A legnagyobb irányítószámú települések Magyarországon

A legnagyobb irányítószámú települések Magyarországon a következők:

  • Felsőszölnök (Vas megye, 9987)
  • Szentgotthárd (Vas megye, 9986)
  • Kőszeg (Vas megye, 9985)
  • Sopron (Győr-Moson-Sopron megye, 9984)
  • Mosonmagyaróvár (Győr-Moson-Sopron megye, 9983)

Ezek a települések mind a magyar-osztrák határon találhatók.

Szólj hozzá!

Úristen de fiatal volt itt még mindenki! Ez a dal nyerte anno A Csináljuk a fesztivált 1. szériáját

Mikor jön a Mikulás 5-én vagy 6-án? Íme a válasz!