in

A mi kis falunk – folytatódik a sorozat? Egyelőre ennyit lehet tudni

Az RTL Klub a Válótársak sikere után egy újabb heti fikciós sorozatot mutatott be 2017 elején, a sorozat az elmúlt 8 hétben folyamatosan kiugróan magas nézettségi adatokat produkált a piacvezető kereskedelmi csatornán, a csütörtök esti záró epizód is toronymagasan nyerte sávját, a kereskedelmi célcsoportban mért 34,3 százalékos közönségarányával.

Február 2-án indította el az RTL Klub A mi kis falunk című vígjáték sorozatát. A kitalált zsáktelepülés mindennapjait bemutató sorozat magasan a várakozások feletti teljesítménnyel rukkolt elő. Az első epizód 33,8 százalékos közönségarányt produkált a 18-49 éves célcsoport körében. A sorozat lendülete nem hagyott alább az ezt követő hét hétben sem: átlagosan 29,4 százalékos közönségaránnyal büszkélkedhet a kereskedelmi célcsoport körében.

Külön érdekesség, hogy az időeltolásos tévénézők plusz 2 százalékpontot, azaz közel 50 ezer nézőt tettek hozzá átlagosan az egyes adásokhoz. Így ez azt is jelenti, hogy a 18-49-es korosztályból kikerülő, a sorozatot figyelemmel követő nézők közel 11 százaléka nem élő műsorként követte Pajkaszeg lakóinak történetét, ami kivételesen magas aránynak számít Magyarországon.

Az RTL Klub VOD (video on demand) szolgáltatásaként, a www.rtlmost.hu oldalon is stabil néző bázist épített ki a sorozat: az egyes epizódokat átlagosan 49 900-an nézték online.

Mindent összefoglalva a sorozatot a teljes lakosság körében átlagosan közel 978 ezer néző követte figyelemmel hétről-hétre. A legnézettebb az első epizód lett, közel 1,19 milliós nézettséggel, ami az idei év legnézettebb műsora is egyben.

A mi kis falunk ugyanakkor nemcsak a televízióban, hanem a közösségi médiában is kiemelkedő sikerrel futott. Alig két hónap alatt ugyanis közel 104 ezren csatlakoztak a sorozat hivatalos Facebook oldalához. Ha Pajkaszeg közösségi médiás követői egy várost alkotnának, akkor a fiktív település az ország kilencedik legnépesebb városa lenne.

Az RTL Klub 2015 őszén, a Válótársak című sorozattal írta fel magát a prémium fikciós sorozatok palettájára. A csatorna akkor megfogadta, hogy ha sikeres lesz a produkció, akkor további fikciós sorozatokkal garantálja majd a nézők minőségi szórakoztatását. Mivel a Válótársaknak nemcsak az első, hanem a második évada is elképesztő sikerrel futott, nem volt kérdés, hogy a nézők ki vannak éhezve a prémium fikciós sorozatokra. A sorozatrajongóknak lesz miért örülni idén is: 2017 nyarán már elkezdődnek a Válótársak harmadik évadának forgatási munkái.

A mi kis falunk elsöprő sikere megkérdőjelezhetetlen, hogy ez a sorozat is folytatódik-e majd, arról később dönt az RTL Klub.

Szólj hozzá!

Az RTL Klub nagy bejelentései – ezek lesznek az új műsorok

Zoltán Erika: “kettőzött erővel készülünk erre a napra”