Szomszédok kedvencek: Takács Lenke (Komlós Juci)

Hirdetés

Szomszédok kedvencek rovatunkban jöjjön a Szomszédok Takács Lenkéje, akit Komlós Juci személyesített meg.

1987. februárjától egészen 1999. decemberéig Komlós Juci formálta meg Takács Lenkét a tévéképernyőn, a Horváth Ádám által rendezett Szomszédok című magyar teleregényben. Lenke, és férje, a szintén nyugdíjas Taki bácsi a sorozat bevezető epizódjában épp kiköltözik kis családi házukból, ahol sok-sok évig éltek, azért, hogy elfoglalhassák új otthonukat, egy gazdagréti lakótelepi panellakást.

Lenkéék egyetlen gyermeke, Nóra az NDK-ban ment férjhez egy jómódú német férfihoz, és évekig ott éltek lányukkal, Almával. Lenke bolti eladóként dolgozott egész életében, és még nyugdíjasként is munkát vállal a lakótelep kis élelmiszerboltjában, férje, Taki bácsi pedig taxisofőrként keres pénzt, hogy valamivel kiegészítse kevés nyugdíjukat.

komlos1Hatalmas csapásként éri őket lányuk és vejük egyszerre bekövetkező, tragikus halála egy autóbaleset következtében. Egyetlen vigaszuk unokájuk, Alma, aki kiváló német nyelvtudása miatt idegenvezetőként dolgozik Budapesten, és nagyszüleinél lakik.

A negyedik epizódban egy rész erejéig megjelent Lenke néni öccse, Ignác is, akit Simon György alakított, valamint sógornője, Joli, akit Győri Ilona formált meg, és unokájuk, Gyurka, akit a később Mágenheim Julcsi barátjaként fellépő Németh Kristóf játszott, mikor Lenke néni és Pista bácsi Ózdra utaztak rokonlátogatóba.

A Szomszédok egyik fejezetében az egyik jelenetben valódi család lépett a kamera elé. Takácsné, a népszerű Lenke néni (azaz Komlós Juci) saját lányával, Földessy Margit színésznővel és annak fiával, Galántai Márkkal együtt szerepelt.

Komlós Jucit beválasztották a nemzet színészei közé. Színpadon klasszikus szerepek sorát alakította, több tucat játék- és tévéfilmben szerepelt. 92 évesen távozott az élők sorából.

Nézd meg mit ir a 90esblog Lenke néniről.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Watch Dragon ball super