in

Retro csemege: Tibi csoki

Retro csemege rovatunkban most a Tibi csokival foglalkozunk.

A táblás csokoládépiac jelentős szereplője, a tibi csoki több mint 70 éve van jelen a magyar piacon. Először 1941-ben vehették le a boltok polcairól az édességeket kedvelők a máig jól ismert és kedvelt tibi csokit – mely nevét a gyáralapító unokája után kapta.

Az elsősorban gyerekeknek szánt, bordázott mintájú csokoládét 2,5 -és 5 dkg-os kiszerelésben lehetett kapni, amelyet “tibi nem csak a mama kedvence” plakátokkal hirdettek.

A széleskörű reklámtevékenységnek köszönhetően mind országszerte, mind külföldön a felnőttek körében is egyre népszerűbbé váló márka eredeti reklámszlogenjét hamarosan módosítani kellett “tibi nem csak a gyerekek kedvence” szövegre. Az államosítás után a tibi egyike volt azon kevés terméknek, amely a mai napig megmaradt a Bonbonetti Kft. kínálatában.

A hagyományos tibi étcsokoládé kakaótartalma legalább 60%

2002-ben a tibi valóban rendkívülivé vált, mivel a felhasznált anyagok alapján jogosult a “különleges tejcsokoládé” minősítés használatára, ami azt jelenti, hogy 30% feletti kakaó és 18% feletti tej-szárazanyag-tartalma van.

A hagyományos tibi étcsokoládé kakaótartalma legalább 60% és minden megtalálható benne, ami a jó minőséghez, a valódi csokoládéhoz szükséges. A tibi magas kakaótartalma kedvelőinek számára a csoki hosszan tartó élvezetét biztosítja, mert a több kakaónak köszönhetően sűrűbb állaga lassabban olvad el a szájban, így kényeztetve hosszabban fogyasztóját.

A népszerű ízek mellett a tibi kínálata folyamatosan újabb táblás csokoládé ízváltozatokkal bővül. Jelenleg 20 különböző tibi íz között találhat rá mindenki saját kedvencére, amit az év más-más időszakaiban szezonális, limitált szériás variánsok egészítenek ki.

tibi (1)
Isteni finom nassolnivalók- AJÁNLJUK!

Napjainkban már nem csak táblás formában élvezhetjük a tibit, hanem karácsonykor szaloncukor, mikulás, számos karácsonyi, valamint húsvéti ajándékcsomag és nyúlfigura is magán viseli a népszerű logot.

A tibivel drazsé formában is találkozhatunk a polcokon földimogyorós és mazsolás tejcsokoládé, valamint alma-citrom-meggy zselés étcsokoládé ízekben.

Prémium tibi

2008 őszén a népszerű márka jelentős újdonságokkal jelentkezett a piacon: a tibi egészmogyorós ét- és tejcsokoládéval, amelyek hamar a fogyasztók kedvelt termékeivé váltak. Továbbá ekkor került bevezetésre a tibi teljesen új, prémium táblás csokoládécsaládja, a válogatott alapanyagokból készülő Tibi Prémium.

A valódi málnadarabokat tartalmazó és a 70% kakaótartalmú, valamint az új, valódi sárgabarackdarabokat tartalmazó étcsokoládék a különleges ízek kedvelőinek igényeit elégítik ki.

2010-től a tibi már szeletes formában is kapható. A trüffeles és túrós-citromos tejcsoki, valamint a marcipános étcsoki szeletekben a magas kakaótartalmú tibi csoki kellemesen összeolvad a krémes töltelékkel, így ellazítva fogyasztóját a pörgős hétköznapokban.

2011-ben megjelent a gyerekek és felnőttek számára egyaránt vonzó tibi Kid termékcsalád. A többféle grafikájú színes csomagolás magas minőségű, lágy, krémes táblás és szeletes csokikat takar, karácsonykor pedig szaloncukor formában is kapható. Az új tibi Kid csokoládék valódi gyümölcsből készültek, színezék és tartósítószer hozzáadása nélkül, így a család apraja-nagyja vígan falatozhat belőlük.

Az elmúlt 70 évben a tibi formája és csomagolása sokat változott, sokféle új termékkel bővült a választék, amelyek eredményeként az egyik legnépszerűbb csokoládé márka lett. Az 1 év alatt gyártott csoki táblákkal például akár 15 szabványos focipályát lehetne lefedni vagy a táblákat egymásra rakva a Mount Everest tetejéig felérő tornyot lehetne építeni.

A tibi felirat nem változott

Talán csak egyetlen dolog nem változott a legkisebb mértékben sem: ez pedig a tibi felirat, amely pontosan olyan maradt, mint eredetileg volt.

Csupa kis betűvel írt, gyerekesen kacskaringós formájú nevével a tibi az egyetlen csokoládé a hagyományos nagy magyar márkák közül, amely a kezdetektől egészen a mai napig Magyarországon, a Bonbonetti Csoport budapesti gyárában készül.

Szólj hozzá!

Szécsi Pál: Kapros csirke

Retro csemege: Dunakavics