in

Milyen laptoppal lepd meg egyetemista gyermekedet karácsonyra?

A megfelelő laptop kiválasztása még saját részre sem egyszerű, nemhogy másnak, hiszen nem tudhatod, mire szeretné használni a másik, viszont az általunk összeszedett néhány támpont segíthet a legjobb konfiguráció kiválasztásában. 

Felvették a gyereket az egyetemre, de vidékre kell költöznie? Számtalan megoldandó feladat vár rátok, a legfontosabb a lakhatás, de a számítógép kérdése is felmerül. A meglévő PC-jét nehéz lenne magával vinnie, és nem is érdemes, hadd maradjon neki, amikor hétvégén hazamegy. A suliba is praktikusabb egy laptop. Adódik a kérdés, hogy milyen laptopot érdemes venni, egy Dell Inspiron, egy Acer vagy egy Asus lenne jó választás? Segítünk, ezért összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

 

A mindenhol bevethető laptopok

 

Ma már a felsőoktatásban elvárják a diákoktól, hogy online kapcsolódjanak be az órákba, illetve a feladataikat digitálisan oldják meg, erre viszont a legjobban egy hordozható számítógép felel meg. De olyan szempontból is jó választás, ha filmet, sorozatot akar nézni vagy a haverokkal játszani. Egy laptop jelentősen megkönnyíti az egyetemisták életét, hiszen a kis súlya és akkumulátoros működése miatt bárhová magukkal vihetik.

 

Nem, ne szaladj az első hiperbe az akciós laptopért, előtte vedd számba a legfontosabb szempontokat, hogy a legjobbat választhasd! Mert egyáltalán nem mindegy az sem, hogy milyen szakos a gyermeked, hiszen más-más követelményei vannak a laptopok teljesítményével kapcsolatban egy média, grafika vagy orvosi szaknak.

 

Laptopok általános felhasználásra

 

A bölcsész, állam- és jogtudományi, gazdasági, pedagógiai és sportszakos diákok nem használnak nagy erőforrásigényű szoftvereket, számukra elég, ha a laptop elboldogul az irodai programokkal – szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentációk -, illetve használható a böngésző, letölthető 1-2 film. Nincs szükség tehát több gigabájtnyi memóriára vagy a legújabb processzorra. Más a helyzet, ha az online játékok megszállottja, de erről majd később.

 

Ellenben fontos lehet a laptop súlya, mérete, akkumulátorideje, ha sokat kell magukkal cipelniük. A kijelző mérete már egyéni preferencia kérdése, de alapvetően nem szükséges 14,1-15,6” fölé menni, főleg, hogy a kijelző mérete egyenesen arányos a súllyal. 

 

Praktikusak lehetnek az általában érintőképernyős, könnyű és hatékony, teljesen szétszedhető vagy 360°-ban átalakítható 2 az 1-ben eszközök, amelyek tabletként és laptopként is használhatóak. 

 

Kiknek kell nagyobb teljesítmény?

 

A kommunikáció és média, műszaki, művészeti és informatikai szakos hallgatók számára nagy teljesítményű eszközre van szükség, hiszen a videó- és képszerkesztés, a tervezés, forma- és grafikai tervezés, programozás combos gépet kíván. Ahogy az is, ha gyereked játékfüggő.

 

A teljesítményigényes programok futtatása erősebb processzort, videókártyát és memóriát kíván. 

 

Ha ezek után is nehéznek találod a döntést, keresd fel az USAnotebook üzletét, ahol szakértők segítenek a választásban!

Szólj hozzá!

Számtalan lehetőség a vendéglátásban

Ismerkedjünk meg közelebbről is a CBD olajjal!