in

Milyen segédeszközökkel dolgozik egy profi szempilla stylist?

A szálas szempilla-hosszabbítás manapság egyre népszerűbb, hiszen sokkal esztétikusabb és tartósabb végeredményt ad, mint a soros műszempillák használata. 

 

Ám ennek a technikának az alkalmazása szakértelmet és különleges eszközöket igényel, emiatt alakult ki a szempilla stylist szakma, melyet szintén egyre többen választanak hivatásul.

Ezek a képzett szakemberek speciális felszereléssel dolgoznak, ami lehetővé teszi számukra, hogy a vendéghez legjobban illő “legyezőket” készítsék el. De vajon miket használnak a munkájuk során? Gyere, less be velünk a stylistok kulisszatitkaiba!

 

Az egyik legfontosabb kellék: a ragasztó

 

A műpillákat ragasztó tartja a helyükön, épp ezért roppant lényeges, hogy ebből milyet használ a szakember. A Xtreme Lashes-nek például van egy különleges hipoallergén ragasztója, a Flex Fusion, amely a piacon egyedülálló termék. 

 

Sokaknál gondot okoz ugyanis, hogy a szemüket irritálja az alkalmazott anyag, ezért egy-két kellemetlen alkalom után már nem mernek többet pillaépítésre menni. A hipoallergén ragasztó azonban még az extrán érzékeny szemű vendégeknél is biztonságosan alkalmazható, hiszen különleges összetételének köszönhetően nem lép fel irritáció. 

 

A tartósság ellenben ugyanúgy megmarad, az ezzel készült pillákat is elég csak néhány hetente felfrissíteni. 

 

Ragasztótálka

 

Bár nem minden stylist dolgozik vele, pedig roppant hasznos. Ez egy olyan kis tálca, amin apró bemélyedések találhatóak, ezekbe cseppenként lehet adagolni a ragasztót. Egy-egy szálra ugyanis csak nagyon kis mennyiség szükséges, amit a legkönnyebb úgy felvinni, ha a műpilla végét óvatosan belemártják. 

 

A tálka ráadásul abban is segít, hogy a pazarlás minimális legyen, valamint tisztítás után újra felhasználható, így kevesebb hulladék is keletkezik.

 

Különböző csipeszek

 

A pillaépítés egy igen aprólékos munkafolyamat, ahol ráadásul kis területen kell dolgozni, így értelemszerűen ujjakkal nem lehet kellő precízséggel felapplikálni a szálakat. Erre valók a csipeszek. Ezekből egy stylist általában többfélét is használ, hiszen léteznek hajlított és egyenes végű változatok is. 

 

A csipesszel sokkal egyszerűbb megfogni és pontosan a helyükre illeszteni az apró és vékony szempillaszálakat, így lényegében elengedhetetlenek a munka során.

 

Előkészítő termékek

 

Ide tartoznak azok az eszközök, amikkel a stylist például megtisztítja és zsírtalanítja a bőrt az applikálás előtt, illetve a kefék, amelyekkel alaposan átfésüli a pillákat. Nagyon fontos ugyanis, hogy a terület megfelelően elő legyen készítve, hiszen csak így lesz tartós a végeredmény. A szakember itt használhat még szivacsot, szöszmentes pálcikát is, ezek szintén hasznos kiegészítők.

 

A szálas szempilla-hosszabbítás egyébként csak 2008 óta érhető el Magyarországon, ekkor vezette be először a magyar piacra Horvat Krisztina, az amerikai Xtreme Lashes márka hazai képviselője.

Szólj hozzá!

Csoda vagy Szandi! Fantasztikus előadás volt, szeretjük a maximalizmusodat!

De szépek voltak! Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra – Vidéki sanzon