in

Modern szarvasmarha tenyésztés: mire jók a kuplungos elletők?

Manapság a modern kor számos technikai vívmányának előnyeit kihasználhatják a gazdák. Így időt, ezáltal pénzt takaríthatnak meg.

A tehenek és az üszők elléséhez általában nincs szükség emberi beavatkozásra. Az állatok világra hozzák kicsinyeiket mindenféle segítség nélkül is, csakúgy, mint a természetben. Előfordul azonban, hogy a kitolási szakaszban fellép valamilyen komplikáció, ilyenkor egy kuplungos ellető életmentőnek bizonyulhat, ráadásul sokkal gyorsabban bevethető, mintha állatorvost kellene hívni.

 

Az AnivetDirect webáruházában elletéshez szükséges eszközök széles repertoárja lelhető fel. Ezeket bárki megrendelheti az otthona kényelméből, akár egy okostelefonról is.

 

Mire jó a kuplungos ellető?

 

Kuplungos ellető használatával biztosítani lehet azt, hogy a szarvasmarha komplikációktól mentesen ellhessen. Azok a gazdák, akik számos állattal rendelkeznek, nagyon praktikusnak találhatják ezt az eszközt.

 

Természetesen hasznos, ha tenyésztők mellett az állatorvosok és a szakmai segítséget nyújtó személyzet tagjai is rendelkeznek ilyen eszközzel. A könnyen beszerezhető KH elletőkészülék használatának elsajátítása megtanulható az interneten fellelhető videók segítségével, ezek elérhetők a legnagyobb videómegosztó portálon.

 

Az elletőkészülék felépítéséről

 

A szóban forgó HK elletőkészülék vonórúdja egy stabil, vastag falú 180 centiméter hosszúságú acélcső. A szerkezetnek biztos tartást nyújt az egyedülálló szabadalmazott horonyvezetés.

 

A zárólemezek felfekvése síkszerű, nem pedig pontszerű, ez a vonórúd alakjának tudható be. Ez a megoldás azt eredményezi, hogy az erőátvitel jobb, a kopás viszont csekélyebb mértékű. Az elhasználódás jelentős mértékben redukálható a horonyok éleinek lekerekítésével.

 

A csőnek nagyobb a minimális falvastagsága, így a stabilitása is jobb, hála a speciális megmunkálási eljárásnak. A csövet szét lehet szedni három részre, így a tárolása nem jelent problémát. Akár egy kisebb méretű személyautóban is lehet szállítani, ami jó hír az állatorvosok számára.

 

Többféle elletőgépet is lehet vásárolni

 

Az AnivetDirect webshopja számos különböző kivitelű elletőgépet kínál. Az egyik legnépszerűbb a KERBL kuplungos ellető, 2020 típusú mechanikával, műanyag támfeltéttel és acélkengyellel. Ár-érték arányban is nagyon jó választás ez az eszköz.

 

A 2020-as mechanika előnyei között meg kell említeni, hogy kis súlyú, köszönhetően annak, hogy teljesen alumíniumból készül. Terhelés alatt is rendkívül könnyen kezelhető a gyorskioldás. Mivel a mechanizmus mindegyik modell esetében 360 fokban elfordítható a cső körül, így korlátlanul rugalmas.

 

Létezik kuplungos ellető 2060 mechanikával is. A kiszemelt eszköz paramétereit érdemes áttanulmányozni a vásárlás előtt. Az AnivetDirect webáruházában minden fontos tudnivaló megtalálható a termékek adatlapján.

Szólj hozzá!

Szerezzük be egy helyről az összes karácsonyi ajándékot!

Psota Irén: Tibi-tangó