in

MOL ügyfélszolgálat – Itt az elérhetőség!

MOL ügyfélszolgálat – Itt az elérhetőség!

A MOL Nyrt. (Magyar OLaj- és Gázipari Részvénytársaság, Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság), más néven MOL-csoport, egy magyar multinacionális olaj- és gázipari vállalat, melynek székhelye Budapesten található. A cég jogelődje az 1957-ben alapított Országos Kőolaj- és Gázipari Tröszt (OKGT), mely állami vállalatként 1991-ig működött. A MOL-csoport tagjai többek között a korábban horvát és szlovák állami olaj- és gázipari társaságok, az INA és a Slovnaft. A MOL Magyarország legnyereségesebb vállalata, nettó nyeresége 2018-ban 1,1 milliárd dollár volt. Közép- és Kelet-Európa harmadik legértékesebb vállalata, 2013-ban pedig 402-ik helyen állt a világ legnagyobb vállalatainak Fortune Global 500-as listáján, bevétele pedig megegyezett Magyarország akkori GDP-jének egyötödével.

A cég tulajdonhányada 2010-ben 15,6%-ban magyar, 84,4%-ban külföldi.

A MOL vertikálisan integrált és az olaj- és gázipar minden területén tevékenykedik, beleértve a kutatást, a termelést, a finomítást, a forgalmazást, a petrolkémiai vegyi anyagokat, az energiatermelést és a kereskedelmet. 2018-tól a MOL világszerte több mint 30 országban működik, 26 000 embert foglalkoztat, kilenc országban (főként Közép- és Kelet-Európában) közel 2000 benzinkútja van hat márkanév alatt, emellett piacvezető Magyarországon, Szlovákiában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában. Közép-kelet-európai downstream tevékenységei olyan termékeket gyártanak és értékesítenek, mint üzemanyagok, kenőanyagok, adalékanyagok és petrolkémiai termékek. A vállalat legjelentősebb tevékenységi területei: Közép- és Kelet-Európa, Dél-Európa, az Északi-tenger, a Közel-Kelet, Afrika, Pakisztán, Oroszország és Kazahsztán.

A MOL elsődleges tőzsdei jegyzett a Budapesti Értéktőzsdén, ahol a BUX Index részét képezi. 2019 januárjában 9,7 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezett és a második legnagyobb társaság volt a Budapesti Értéktőzsdén. A MOL másodlagos tőzsdén is szerepel Varsóban.

Piaci kapitalizációja (piaci értéke) 2016. június 16-án 1 672 milliárd forint, aznapi árfolyamon körülbelül 6 milliárd USD volt.

 

MOL ügyfélszolgálat – Itt az elérhetőség!

Szólj hozzá!
Hirdetés

Media Markt ügyfélszolgálat – Itt az elérhetőség!

Multi Alarm ügyfélszolgálat – Itt az elérhetőség!