in

Múzeumok Éjszakája 2022 – infok itt

Múzeumok Éjszakája 2022 – infok itt

Múzeumok Éjszakája 2022 Nyerj limuzinos VIP-Partyt Medveczky Balázzsal

A játék során a Múzeumok Éjszakája Facebook-oldalán meghirdetett játékban elég már egyetlen kérdésre helyesen válaszolni, hogy tiéd legyen egy exkluzív, limuzinos utazás partnereddel. Az éjszaka folyamán több izgalmas múzeumi helyszínre utaznak majd a győztesek. Részt vesznek VIP tárlatvezetésen és különleges programokon Medveczky Balázs színművésszel, aki a Szegedi Nemzeti Színház tagja és egyebek mellett olyan magyar filmsorozatokból ismert, mint a Pepe, az Apatigris, a Tanár vagy a Drága örökösök.  A helyes megfejtést kommentelők közül 3 nyertest sorsolunk, akik erre a kalandra magukkal hozhatnak egyvalakit, legyen az a párjuk, barátjuk, szülőjük, tanáruk vagy akár szomszédjuk.

További részletek a játékról június 6. és 16. között a www.facebook.com/muzeumokejszakaja oldalon olvashatók. Június 25-én tehát vár az éjszaka, amikor minden életre kel!

Múzeumok éjszakája – Véradás a Magyar Nemzeti Múzeumban

Véradónapot tartott a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) kedden, együttműködésben az Országos Mentőszolgálattal és a Magyar Vöröskereszttel. Június 25-én, a Múzeumok éjszakáján a Múzeumkertben ismét lesz lehetőség az önkéntes véradásra

Kedden 13 óráig az MNM több mint 100 munkatársa adott vért a múzeum épületében, majd délután a látogatók, külső önkéntesek is csatlakozhatnak a kezdeményezéshez – közölte az MTI-vel kedden a Nemzeti Múzeum.

Az MNM és vidéki tagintézményei ajándék belépőjeggyel mondanak köszönetet azoknak, akik a múzeumokban adnak vért. Az egy főre szóló belépővel egy tetszés szerinti időpontban megtekinthető a Nemzeti Múzeum állandó kiállítása – idézi a közlemény az intézmény főigazgatóját.
L. Simon László hangsúlyozta, hagyományt szeretnének teremteni a mai nappal, ezért a véradást a múzeumban és minden vidéki tagintézményükben is lehetővé teszik.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a közlemény szerint arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon évente mintegy 400 ezer véradó adományára van szükség a rászoruló betegek ellátásához, életük megmentéséhez.

Buncsik Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet igazgatója kiemelte, aki vért ad, egyszerre három emberen segít, és a levett vérből a plazmakészítmények mellett vörösvérsejt- és vérlemezke-koncentrátum is készül.

A Múzeumok éjszakáján a Múzeumkertben, a Magyar Vöröskereszt véradókamionjában ismét lesz lehetőség az önkéntes véradásra – közölte a Nemzeti Múzeum.

MTI

Múzeumok éjszakája – Szolnok lesz idén a rendezvénysorozat kiemelt helyszíne

Június 25-én rendezik meg a jubileumi, 20. Múzeumok éjszakáját, melynek kiemelt helyszíne Szolnok lesz.

Magyarország legnagyobb kulturális rendezvényét, a Múzeumok éjszakáját hagyományosan a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, ezúttal június 25-én tartják meg. A kiállítóterek és gyűjtemények idén is koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel készülnek erre az estére – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Az eseménysorozat idei kiemelt helyszínén, Szolnokon és a környező településeken több mint harminc kiállítóhely készül változatos programokkal a Múzeumok éjszakájára.
Ezen a napon ingyenesen vehető igénybe Szolnokon a városnéző kisvonat, amellyel bejárhatók a résztvevő intézmények és különleges programjaik; azok is, amelyek az év során nem, vagy csak korlátozottan elérhetők.

Így például a 2016-ban Az év turisztikai attrakciója címet elnyert RepTár repülőit ezúttal belülről is meg lehet tekinteni egy zseblámpás túrán, mégpedig igazi pilótákkal – emeli ki a közlemény.
Szolnokon épületbejárásokkal, tárlatvezetésekkel, előadásokkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, vetélkedőkkel, bemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, bábelőadással, nyereményjátékkal is várják az érdeklődőket.

A templomokban és könyvtárakban egyedülálló tárlatvezetésekkel fogadják a látogatókat, de nyitva lesznek katonai és vasúti létesítmények is, valamint olyan kuriózumok is színesítik a kínálatot, mint az éjszakai vásár vagy a veteránjármű-kiállítás.

Idén első alkalommal nyolc Szolnok-környéki település is csatlakozott az eseménysorozathoz: Abonyban, Besenyszögön, Kengyelen, Rákóczifalván, Martfűn, Szajolban, Tiszaföldváron és Újszászon is változatos programok várják az közönséget.

MTI 

Múzeumok Éjszakája
Budapest,
2022. június 25.

A Múzeumok Éjszakája nevezetű kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa nyomán – 2003 óta rendezik meg évenként. 2007-ben országszerte 235 ezer résztvevője volt, 2008-ban pedig 1300 program várta az érdeklődőket, 230 helyszínen.

A Múzeumok Éjszakájának különlegessége, hogy egy belépőjegy megvásárlásával az összes programban részt vevő intézmény látogatható.

A nyári program sikere miatt 2009-ben először egy második őszi eseményt („Múzeumok Őszi Éjszakája”) is tartottak, ami Szent Iván éjszakája helyett Szent Márton napjához kapcsolódott.

Bővebb: Múzeumok Éjszakája 2022

Szólj hozzá!

Könyvhét budapest 2022 – infok itt!

Jön a III. Ipolyfeszt, június 10-12. között a Dunakanyarban!