in

Nádasdy kastély – belépőjegy infok itt

Nádasdy kastély – belépőjegy infok itt.

Átadták a felújított Nádasdy-kastélyt Nádasdladányban. A korabeli és korhű bútorokkal, dísztárgyakkal berendezett szobák élethűen idézik a családi és társasági hétköznapokat, a vizuális eszközök pedig a Nádasdy család titkaiba, történeteibe is betekintést engednek a látogatónak.

A legfőbb attrakciók, érdekességek:

 • Az Ősök csarnokába restaurálás után visszakerültek az eredeti, a Nemzeti Múzeum Történelmi Képcsarnokában őrzött portré festmények, ezzel teljes egészében hitelesen helyre lett állítva az impozáns tér, Magyarország legszebb ősgalériája.
 • A portrékon szereplő családtagok története rendkívül izgalmas, bemutatásra érdemes, így a legérdekesebbeket animációs filmen mesélik el a szereplők a látogatóknak. A gyönyörű történeti tér integritását megőrizve ezt a vetítést az Ősök csarnoka alatti, pincei apszisba helyezték, ahol a projection mapping technológia és a speciális fényviszonyok keltette térélmény segítségével a látogató részesévé válik a történetnek.
 • Az eredetihez hasonló enteriőrök és a modern, digitális technológia révén a látogató betekintést nyerhet a kastély történetébe, mindennapjaiba, használhatja a replika bútorokat, lapozhatja a korabeli újságok másolatát, kávét, süteményt fogyaszthat az egykori ebédlőben, mintha csak vendégségben járna a családnál.
 • A festményeken szereplő ruhák másolatait felpróbálhatja a látogató, valamint a ház korszerű műszaki felszereltségét megidéző eszközöket (beszélőcső, telegráf) is használhat.
 • A könyvtárban a kastély tervezéséhez felhasznált korabeli angol mintakönyveket és az eredeti tervrajzok másolatait lapozgathatjuk, illetve egy applikáció segítségével magunk is „megépíthetjük” a nekünk tetsző kastélyt a megadott elemekből.
 • A gyermek látogatókat korabeli játékok kipróbálható replikáival berendezett játszószoba várja, a gyermekcsoportok részére jól felszerelt múzeumpedagógiai tér és foglalkozások állnak rendelkezésre.
 • Az óratorony tetőkilátója külön jeggyel látogatható, itt nemcsak a kilátásban gyönyörködhet a látogató, hanem egy kronoszkóp eszköz segítségével felülről „beleláthat” az archív fotók alapján megelevenedő századfordulós szobákba.
 • A látogatást visual guide eszköz is segíti, bérelhető tableteken, illetve a látogató telefonjára letölthető változatban. Ezeken – a kiállításban egyébként nem elérhető – plusz érdekességeket, virtuális időutazást, audio guide funkciót találhat a látogató.
 • A megújuló kastélyparkban újjáéledt a park kiszáradt tava. A tavon csónakázási lehetőség és kipróbálható vitorlásmodellek várják a látogatókat. A kertben interaktív tanösvények vezetnek be a park történetébe és az azt benépesítő növények és állatok világába, gyermekek számára egykori fotók ihlette, húzható kiskocsi és tricikli, illetve a nagyobbaknak nyugágy is bérelhetők. A park területén, több helyen fára szerelt, különféle hinták, hintaágyak várják a felnőtteket és a gyerekeket. A megszépült park rendezvényeknek, családi kikapcsolódásnak ad színteret a Nádasdyak egykori otthonába vendégségbe érkezőknek.

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. koordinációjában, összesen 60 milliárd forintból nyerik vissza régi szépségüket Magyarország jelentős műemléki helyszínei. A program keretében egyszerre valósul meg az épített örökségi értékek megőrzése és a műemlékek hiteles bemutatása.  A Nemzeti Kastély- és Nemzeti Várprogram első ütemében 30 műemlék – 18 kastély és 12 vár – újul meg nemcsak régi szépségüket nyerve vissza, hanem új funkciókkal is gazdagodva, hogy adottságaikhoz méltó módon megfeleljenek a mai kor turisztikai igényeinek.

A nádasdladányi Nádasdy-kastély keddtől vasárnapig látogatható, 10 és 18 óra között.

Nádasdy kastély – jegyárak

Kombinált jegy (kastély és park látogatására érvényes):

Kombinált felnőtt jegy: 4 000 Ft

Kombinált helyi lakos jegy: 1 000 Ft
● helyi lakos (lakcímkártyával igazolandó)

Kombinált kedvezményes jegy: 2 000 Ft
● 6-26 év közötti fiatal (diákigazolvánnyal)
● 62. életévét betöltött látogató
● minimum két 18 év alatti gyermeket kísérő szülő

Kombinált családi jegy: 8 000 Ft
● 2 felnőtt + 2 gyermek 18 éves korig

Parkjegy: 1000 Ft

● Helyi lakosoknak, lakcímkártyával ingyenes.

● A kastélyparkba történő belépés minden látogatónk számára kizárólag a parkjegy megváltásával lehetséges.

Visual Guide eszköz bérlése : 1 000 Ft/db
Tárlatvezetés (/fő) 500 Ft
Csoportos tárlatvezetés magyarul: 10 000 Ft
Bejelentett csoportok részére, 15 fő fölött
Csoportos tárlatvezetés angolul: 15 000 Ft
Bejelentett csoportok részére, 15 fő fölött
DÍJTALAN BELÉPÉSRE JOGOSULTAK
 • 6 év alatti gyermek
 • 70. életévét betöltött látogató
 • fogyatékkal élő és 1 fő kísérője
 • miniszter által kiadott szakmai belépővel rendelkező látogató
 • közoktatásban dolgozó pedagógus, igazolvánnyal
 • minimum 400 fős, országos közgyűjteményi szakmai szervezet tagja

A kedvezményekre való jogosultságot kérjük igazolni!

A hatályos jogszabályokban felsorolt egyéb esetekben:

194/2000. (XI. 24.) Korm. rendelet a muzeális intézmények látogatóit megillető kedvezményekről – Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye (jogtar.hu)

A kedvezményeket az EGT tagországok állampolgárai vehetik igénybe.

Szólj hozzá!

Adventi versek gyertyagyújtásra

Sohonyai Attila – Kit mellőled