in

Nagy György 2017 óta nincs köztünk – emlékezzünk a tévésre!

Nagy György 2017 óta nincs köztünk – emlékezzünk a tévésre!

Emlékezzünk Nagy Györgyre, aki 2017-ben elhunyt és hosszú éveken át kivételes munkával és elkötelezettséggel szolgálta a magyar televíziót és médiaipart.

Nagy György pályafutását a Magyar Televízióban kezdte, ahol hangtechnikusként kezdte meg munkáját 1971-ben. Képtechnikusként került a Magyar Televízióhoz, majd 1971 és 1983 között képvágóként dolgozott. Eközben elvégezte a segédoperatőr-tanfolyamot, és rendkívül sokoldalúan fejlődött a televíziós iparban.

Nagy György a művészetek számos területén is aktív volt. Tagja volt a Volvo és a Viktória rockegyüttesnek, ahol orgonált. Emellett videoklipek, koncertek és vetélkedők rendezésében is részt vett.

Az írás és riportírás terén is sikeres volt, munkái az Élet és Irodalom és a Képes 7 lapokban jelentek meg.

Az ifjúsági műsorok terén is kitűnt, és a Magyar Televízió Ifjúsági Osztályának szerkesztő-riportereként tevékenykedett. Számos dokumentumfilmet, stúdióbeszélgetést és riportműsort készített. Rendszeresen kommentálta az állami ünnepségeket, és sokak számára a televíziós Forma-1 magyar nagydíj közvetítések emlékezetes alakja volt.

Az évtizedeken átívelő pályafutása során Nagy György több fontos műsor szerkesztő-riportere volt, és számos kiváló sorozat és portréműsor készítésében is részt vett.

Emlékét megőrizzük

Szólj hozzá!

Eurojackpot nyerőszámok 2024. 22. hét kedd – ezeket a számokat húzták május 28-án

Kökény Attila – Aki nincs köztünk már