in

Négy éve éve nincs köztünk Bajor Imre – ezt a a szívszorító dalát sokszor hallgatjuk

Hirdetés

Hihetetlen, de már négy éve nincs a nagyszerű színész, a remek humorista – emlékezzünk rá.

Bajor Imre 1957. március 9-én született Budapesten, Bajor Rezső és Hodálik Judit gyermekeként.

Színészi pályáját az Állami Déryné Színházban kezdte 1976-ban, 19 évesen. 1984-től öt éven át ugyanitt színész volt, majd 1989-től a Játékszínben játszott, 1999-től szabadúszó.

Számos színpadi darabban feltűnt, a nagyobb közönség a Szomszédok című tévésorozatból ismerte meg, ahol fodrászfiút játszott.

A filmezés is fontos volt a számára, szerepelt többek között a Meseautó című, közönségsikert aratott remake-ben, melyben az eredeti filmen Kabos Gyula által játszott szerepet bízták rá. 2004-ben Tímár Péter Le a fejjel című produkciójában játszott Hernádi Judittal és Gálvölgyi Jánossal. Bajor nagy népszerűségre tett szert, több show-ba meghívták, és Csóközön című önálló estjével bejárta az országot.

A kilencvenes évektől elmaradhatatlan résztvevője a Rádiókabaréknak: máig emlegetik híres produkciójának refrénjét: én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó…

2014 elején kórházba került, kiderült, hogy agydaganata van. A kínai Kantonba is elutazott gyógykezelésre, de végül az ottani orvosok mégsem kezelték.

2014. augusztus 6-án, 57 éves korában hunyt el.

Hallgassuk meg Bajor Imre Ha egyszer búcsúzom előadását.

 

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Irány a Vértes és a Gerecse – Új kötettel bővült az Utazik a család! sorozat

Öveges József óráiról legendákat mesélnek