Népszerű magyar kirándulóhely: Gemenci erdő – videó

Hirdetés

Népszerű magyar kirándulóhely: íme a Gemenci erdő.

Íme egy videó Gemencről.

Gemenc a Duna-Dráva Nemzeti Park területi egysége, 1977 óta védett. Az ország legnagyobb, zömében erdővel borított ártere, amelyhez növényzete is igazodik: a mélyebb területeken füzek, a magasabbakon nyárfák telepedtek meg, valamint itt él a cserjeszinten a galagonya és a hamvas szeder.

A Gemenci erdőt egy élménytúra útvonal részeként, a természet zavarása nélkül is megismerhetjük. Felfedezhetjük gyalog, kerékpárral és kisvasúttal is a különleges ártéri erdőtársulás titkait, sétahajózhatunk, kenuzhatunk, megnézhetjük a halászati. és vadászati kiállítást is.- írja az itthon.hu.

A legjobb az egészben az, hogy a túra teljes hosszát a Rezét gőzössel, azaz a Gemenci Erdei Vasúttal is végigjárhatjuk. Az út, hol máshol, mint a Pörbölyi Ökoturisztikai Központnál kezdődik, ahonnan a kisvasút indul.

Ha időben, azaz a vonat indulását megelőzően érkeztünk, kihagyhatatlan a központ interaktív kiállítása, ahol digitális mikroszkóp, gímszarvas csontváz, színes monitorok és látványos tablók, az erdőgazdálkodás tárgyi emlékei, valamint különleges preparátumok segítségével ismerhetjük meg a „Gemenci erdő kincseit”.

A Gemenci erdőnek két központja van, ahonnan érdemes a túrázást indítani, Pörböly és Bárányfok. Az erdei vasút Pörbölyről és Keselyűstől indul, és mindkettő végállomása a Gemenc-Duna-part megálló. Hétvégenként nosztalgia-gőzmozdonyok is indulnak.

Íme egy videó Gemencről.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!