in

Nincs több Jó estét, jó szurkolást! – Nem feledjük Knézy Jenőt!

Knézy Jenő, a neve összefonódott a magyar sportriporttal és a televíziózás világával.

Az emlékezetes hangjával és profizmusával nemcsak sporteseményeket közvetített, hanem a magyar futball és sport szerelmesei számára egy egész korszakot is meghatározott. Élete és munkássága olyan nyomokat hagyott a magyar televíziózásban, amelyek még ma is elevenek és fontosak.

Knézy Jenő azonban nemcsak a sportban, hanem az élet minden területén megmutatta az alázatot és a barátságosságot. Bár közel egy évtizednyi korkülönbség volt közte és a barátja között, sosem érződött fölényeskedése vagy távolságtartása.

Az első találkozás óta Knézy Jenő emberi és szakmai méltósága mély benyomást hagyott azokban, akikkel találkozott.

Minden a Pályabelépővel indult

Az igazi áttörést Knézy Jenő sportújságíróként érte el, amikor a BMG mérnökeként csatlakozott a Telesport jó érzékkel “Pályabelépőnek” nevezett vetélkedőjéhez. Itt nemcsak belépett a sportújságírás világába, hanem legendává is vált.

Munkásságával és elkötelezettségével az MTV sportosztályának szolgált hűségesen 1971-től egészen haláláig. Útjai a sport világjárójaként vezettek Prágától Moszkváig, Varsóig, és számos más városba, ahol magyar sporteseményeket közvetített. Azok az élmények és történetek, amelyeket ezekről az utakról hozott haza, mindannyiunk számára felejthetetlenek maradnak.

Az emlékezetes “Jó estét, jó szurkolást!” köszöntéssel vált szállóigévé, és szinte mindenki számára összeforrt a nevével. Knézy Jenő nemcsak a sporttal, hanem a kultúrával is szoros kapcsolatban állt.

Számtalan kulturális élményt és gasztronómiai élvezetet osztott meg azokkal, akik vele járták a városokat. A gombfoci mérkőzésen átívelő barátságából végül egy nagy és összetartó család alakult ki, akik mindannyian részei lettek az ő életének és örökségének.

Fiatalon kezdte

Knézy Jenő hosszú életének végén is a sport és a családja iránti szeretetével élt. Fiatalon kosárlabdázott, és 18 évesen már az ifjúsági válogatott tagja volt. A sport iránti szenvedélyét a fia, Jenő is örökölte, aki hat alkalommal szerepelt a felnőttválogatottban.

Húsz évvel Knézy Jenő halála után, emlékét és örökségét továbbra is őrizzük és tiszteljük. A szavai és a hangja a mai napig élnek, és emlékeztetnek bennünket arra, hogy a sport és az emberi kapcsolatok ereje örökkévaló. Knézy Jenő, akit sokan csak “papa” néven ismertek, hatalmas űrt hagyott maga után, de emléke örökké velünk marad.

Szólj hozzá!

Úszó EB 2024 eredmények

Betegen is elképesztő energikus koncertet tolt Dickinson