in

Omega: “Nagyszerű esemény lesz december 14-én”

Hirdetés

Negyven éves lett az pécsi Omega Fan Club.

“Pécs – Omegaváros! Nagyszerű esemény lesz december 14-én a pécsi Omega Fan Club megalakulásának 40. évfordulóján.” – áll az Omega oldalának bejegyzésében.

Íme az esemény ajánlója.

“1979-ben öt pécsi Omega rajongó egy maguk hozta elhatározásból született, lehetetlennek tűnő kihívásnak nézett elébe. Ha reálisan gondolkodtak volna, nyilván bele sem fogtak volna a nagy kalandba. De ők idealisták voltak, hittek a csodában. Hitték, ha Svájcban működhetett az Omega együttesnek rajongói klubja, akkor ennek létrehozására ők is képesek kell legyenek, még ha a Lajtán inneni viszonyok erre nem igazán tűntek ideálisnak. Mégis hogyan tudott a realitásokkal szembe menve létrejönni egy több száz tagot számláló klub szabadon, függetlenül mindentől, az Omega iránti rajongás jegyében ott, ahol mindenféle ifjúsági csoportosulás létrehozásához a kommunista ifjúsági szövetségnek volt monopoljoga?

Erre emlékezünk vissza a pécsi Omega Fan Club megalakulásának 40. évfordulóján. Felelevenítve a korabeli hagyományokat, egy színes programmal várjuk nem csak az egykori pécsi Omega Fan Club tagokat, és nem csak az Omega rajongókat, hanem mindenkit, aki szereti az Omegát, akit érdekel a sztori.

Vendégünk lesz az Omega együttesből Benkő László (Laci), Debreczeni Ferenc (Ciki), Kóbor János (Mecky) és Molnár György (Elefánt). A délután folyamán két beszélgetést is tervezünk, melyekben visszaemlékezünk az Omega Fan Clubra, illetve a jelen, a közelmúlt és a közeljövő omegás történéseibe és terveibe is belepillanthatunk.

Élő zenéről a kiváló Omega tribute band, az Új-Babylon együttes gondoskodik. Fellépnek még az Omega dalait megidéző zenés produkcióikkal a PTE Deák Ferenc Gyakorló Általános Iskola növendékei. Ígérhetünk érdekes filmvetítést, megtekinthető lesz egy kiállítás az Omega Fan Club történetéről, valamint az Omega és Pécs kapcsolatáról. És mint minden klubesten, itt is lesz lehetőség arra, hogy a résztvevők személyesen is találkozhassanak kedvenceikkel, fotózkodhassanak, autogramot kérhessenek, közvetlenül is beszélgethessenek az Omega tagokkal.

Mindenkit vár sok szeretettel erre a nyitott és ingyenes programra a szervező Villányi László és Villányi Jutka, a házigazda Rafa-Gyovai Dániel, az ötletelés és kivitelezés mesterei Sárkány Gábor és Mohr Éva (Maca), valamint az alapítók nevében Balogh József. ”

Kapunyitás 14:30
Kapuzárás 20:00″

Íme az esemény linkje.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Omega 5 kérdés kvíz – sikerül az 5 jó válasz?

Így szól oroszul az Omega slágere