in

Oscar-díj 2017 – a díjazottak névsora

Oscar-díj 2018 - a nyertesek névsora
Hirdetés

Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer kapta a Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben.

A legfontosabb kategória, a legjobb film győztesét Faye Dunaway és Warren Beatty, az ötven éve bemutatott Bonnie és Clyde című klasszikus két főszereplője jelentette be. A színész azonban rossz borítékot kapott, habozott is felolvasni a papíron álló szöveget, mert azon az előző, a legjobb női főszereplő kategória nyertesének, Emma Stone-nak a neve és a Kaliforniai álom címe szerepelt. Faye Dunaway azonban magához ragadta a szót, és kihirdette győztesnek a népszerű musicalt. Mint hamar kiderült, tévedésből.

Az amúgy nyugodt mederben folyó gálán a legjobb férfi főszereplő Casey Affleck lett A régi város című filmben nyújtott alakításáért, míg az epizodisták között Maharshala Alit, a Holdfény szereplőjét jutalmazták.

A nőknél a főszereplőnek járó díjat Emma Stone kapta a Kaliforniai álomban nyújtott alakításáért, a mellékszereplőknél pedig Viola Davis vehette át az amerikai filmakadémia elismerését a Fences című drámában nyújtott alakításáért.

A rendezők mezőnyében a mindössze 32 éves Damien Chazelle kapta az Oscar-díjat a Kaliforniai álomért, amely 14 jelöléséből végül hatot váltott díjra.

Íme a díjazottak névsora.

02:44 – A Legjobb férfi mellékszereplő

Jelöltek:
Mahershala Ali (Holdfény)
Jeff Bridges (Hell or High Water)
Lucas Hedges (A régi város)
Dev Patel (Oroszlán)
Michael Shannon (Éjszakai ragadozók)

A díjazott: Mahershala Ali (Holdfény)

A színész a tanárainak és mestereinek köszönte meg az elismerést. “Nem rólad szól, hanem a figuráról. Szolga vagy, szolgálnod kell ezeket a történeteket” – idézte fel tanításukat, amelyet mindig szem előtt tartott.

A színész köszönetet mondott feleségének is a támogatásért, aki három napja hozta világra első gyermeküket, egy kislányt.

A meglepett Colleen Atwood, aki bevallotta, hogy nem is készült beszéddel, a negyedik Oscar-díját vehette át a Legendás állatok és megfigyelésük című fantasy film jelmezeiért.

02:57 – A Legjobb smink

Jelöltek:
Az ember, akit Ovénak hívnak
Star Trek – Mindenen túl
Suicide Squad – Öngyilkos osztag

A díjazott: Suicide Squad – Öngyilkos osztag

02:59 – A Legjobb jelmez

Jelöltek:
Joanna Johnston (Szövetségesek)
Colleen Atwood (Legendás állatok és megfigyelésük)
Consolata Boyle (Florence – A tökéletlen hang)
Madeline Fontaine (Jackie)
Mary Zophres (Kaliforniai álom)

A díjazott: Legendás állatok és megfigyelésük

03:10 – A Legjobb dokumentumfilm

Jelöltek:
13th
I Am Not Your Negro
Life, Animated
O.J.: Made in America
Tűz a tengeren

A díjazott: O.J.: Made in America
Oscar-díj 2017 – a díjazottak névsora folytatódik

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Kárász Róbert így örült: “Igeeeeeen”

A nap megható képe! Oscar-díj – így örülnek a Mindenki gyermekszereplői