in

Oszvald Marika újabb díjat kapott – fotó

Oszvald Marika ezúttal Csillag-díjat kapott.

Negyedik alkalommal adták át hétfőn este a Csillag-díjakat a Budapesti Operettszínház művészeinek. A fővárosi zenés színház és a Blikk által közösen indított kezdeményezés keretében az előző évad kiemelkedő színészi teljesítményeit díjazzák a közönségszavazatok alapján.

A 2014/15-ös évad, a Legendák éve az operett diadalát hozta. Az öt kategória elismeréseit a Csínom Palkó és az Én és a kisöcsém szereplői vehették át.

“Ha már olyan kevés figyelem irányul a színészekre, akkor mi magunk teremtjük meg a saját színházi ünnepeinket és saját díjainkat” – mondta Lőrinczy György főigazgató az ünnepélyes díjátadón. A színház három jelöltet állít az egyes kategóriákban, közülük az internetes szavazáson legjobb eredményt elérő művészek kapják a díjakat. Idén valamennyi területen az operett győzedelmeskedett. “Ez nagyon jó, mert a musical népszerűsége megkérdőjelezhetetlen, de az, hogy az operett műfaj sztárjait ennyire vissza tudtuk hozni a köztudatba, igazolja azt a munkát, amit KERO elkezdett, és amit most együtt folytatunk” – tette hozzá a főigazgató. A díjazottakat Kerényi Miklós Gábor, KERO méltatta.

Az Évad Női Főszereplőjének a közönség Oszvald Marikát választotta Örzse megformálásáért a Csínom Palkóban.

“Ő maga az operett. Nélküle nincs ez a műfaj.”

csillag_dijatado

Szólj hozzá!

Elhunyt a népszerű sorozat szereplője

Dolhai Attila maga egy csillag – fotó