in

Öt infó a SaaS alapú rendszerekről

A Software as a Service (SaaS) szoftvermegoldásokat egyre szélesebb körben keresik, ahogyan terjed a digitalizáció, úgy terjednek ezek a programok is. Mire kell gondolni? Például a különböző online naptárakra, irodai közösségi szoftverekre vagy éppen a projektmenedzsment eszközökre. Ha még kezdő vagy, jöjjön néhány infó a SaaS-ról.

 

Cégek számára: vállalatirányítási rendszer

 

Talán a “leghíresebb” SaaS rendszer a vállalatirányítási rendszer, amelyet a D4S is fejleszt, ez nem más, mint egy olyan üzleti szoftvermegoldás, amelyet felhőalapú szolgáltatásként kínálnak, és segítségével a vállalat minden fontos üzleti folyamatát és tevékenységét lehet irányítani és kezelni. 

Az ERP-rendszerek célja az üzleti folyamatok hatékonyabbá tétele, az adatok összehangolása és az információk gyorsabb hozzáférhetősége. Öt pontban foglaltuk össze a főbb jellemzőket és előnyöket: 

  • Felhőalapú szolgáltatás

 

A SaaS alapú ERP-rendszerek a felhőben futnak, ami azt jelenti, hogy a szoftvert nem a vállalat saját szerverein kell üzemeltetni, hanem egy harmadik fél szerverein, amelyekhez hozzáférhetsz az interneten keresztül. Ez megkönnyíti a telepítést, a frissítéseket és a karbantartást, és csökkenti a számítástechnikai kiadásokat is.

  • Teljes körű üzleti irányítás

 

Az ERP-rendszerek általában több modult tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a vállalatnak, hogy számos területet kezeljen, például a pénzügyeket, a beszerzést, a raktározást, a gyártást, az értékesítést, az emberi erőforrásokat vagy éppen az ügyfélkapcsolatokat.

  • Összehangolt adatok

 

A SaaS alapú vállalatirányítási szoftverek összekapcsolják az összes üzleti folyamatot és tevékenységet, így adataid valós időben frissülnek, és céged minden részlege hozzá tud férni ugyanazokhoz az adatokhoz. Ez javítja az adatintegritást és segít a hatékonyabb munkavégzésben, döntéshozatalban. 

  • Elemzések, skálázhatóság

 

Az ERP-rendszerek általában rendelkeznek olyan jelentési és elemzési eszközökkel, amelyek segítségével a vállalat vezetőjeként könnyen nyomon követheted az üzleti teljesítményt. 

 

Továbbá, ezek a rendszerek könnyen skálázhatóak, így a vállalat növekedése esetén is gyorsabban tudsz alkalmazkodni az új igényekhez.

  • Rugalmasság és testreszabhatóság

 

A legtöbb SaaS alapú ERP-rendszer testreszabható, ezáltal a saját üzleti folyamataidhoz és igényeidhez szabhatod a rendszert.

 

A SaaS alapú vállalatirányítási rendszer használata jelentős előnyökkel járhat a vállalatok számára, különösen azok számára, akik nem szeretnének vagy nem tudnak saját számítógépes rendszert fejleszteni. Ezenkívül a felhőalapú megoldások lehetővé teszik, hogy adataidhoz a nap bármely órájában, bármilyen eszközről hozzáférhess, egyedül csak internetkapcsolattal kell rendelkezned.

Szólj hozzá!

Rakonczai Imre – Ez az utolsó tánc

Milyen előnyökkel rendelkezik a műfű?