in

Palacsintafesztivál Szolnok 2024 – programok, fellépők, infok

2024. május 24-26. között immár 8. alkalommal kerül megrendezésre a szolnoki Palacsintafesztivál a Hangtrend Kft. szervezésében. Az előző évekhez hasonlóan a rendezvény fő irányvonala a családok minőségi kikapcsolódásának biztosítása, a családi kötelékek és értékek, az együtt töltött idő jelentőségének hangsúlyozása. Fontos célunk továbbá, hogy a hozzánk látogatók minőségi és értékközvetítő művészeti tartalommal találkozzanak, ezért olyan művészeket, együtteseket hívunk a kultúra minden szegmenséből, akik biztosítékai ennek a kitételnek.

A 8. Szolnoki Palacsintafesztiválon kiemelt szerepet szánunk a gyermek és ifjúsági korosztálynak, a Z és Alfa generáció megszólításának, ezért külön karaktert teremtettünk a gyermek-és ifjúsági programjainknak, melyből megszületett a Csintalan kölyökfesztivál.

Az új kihívásokra és a megnövekedett igényekre reagálva állítottuk össze programkínálatunkat. Fokozottan fontosnak tartjuk, hogy a környezettudatos életmódra is felhívjuk látogatóink figyelmét és egyben élhető, cselekvő mintává alakítsuk azt. Nagy hangsúlyt fektetünk a rendezvény környezetterhelésének csökkentésére, ezért 2019 évtől környezetbarát termékeket vezettünk be vendéglátó egységeinkben. Valamint olyan környezeti neveléssel kapcsolatos programokat szervezünk, mely az élményszerzéssel egyidejűleg a minket körülvevő világ megismerését is támogatja.

A fesztivál népszerűsége évről évre folyamatosan növekszik mely bizonyítja, hogy van igény Szolnokon a minőségi élményszerzésre. Hisszük, hogy művészeti küldetéstudatunkkal hozzájárulunk a város megtartó erejének növeléséhez, valamint a közösségi aktivitás élénkítéséhez.

Zöld fesztivál

A szolnoki Palacsintafesztivál számára a folyamatos fejlődés mellett nagyon fontos a vendégek által kedvelt, kivételes adottságokkal rendelkező helyszín megőrzése, a szűkebb és tágabb értelemben vett természet, illetve környezet védelme.

A fesztivál egész területén a hulladék gyűjtésére szelektív szemetesedények állnak rendelkezésre, melynek szakszerű elszállíttatásáról a szervezők gondoskodnak. 2019 óta a fesztivál vendéglátóhelyei kizárólag komposztálható poharakat, tányérokat és evőeszközöket, illetve szívószálat használhatnak, amik a fesztivál után az NHSZ támogatásával feldolgozásra kerülnek a helyi komposztálóban. Sajnos, egyenlőre nem lehet száműzni a műanyagot teljes mértékben a fesztiválról, de a fesztivál területén elhelyezett palackprés a kidobandó PET palackok méretét 20%-ára csökkenti, mely hozzájárul a hulladékkezelés helyzetének javításához.

A kerékpározás nem csak a környezetet kíméli, de testi-lelki állapotunkat is segíti a mozgás által. A fesztivál szervezői szeretnék elérni, hogy minél többen érkezzenek a helyszínre kerékpárral, melynek minden biztonsági feltételét biztosítják (őrzött kerékpártároló, kijelölt és megvilágított kerékpárút), illetve emellett a kerékpárral érkezők között értékes nyereményt is sorsolnak ki minden évben. A kerékpározás megkedveltetése érdekében a fesztivál szombati és vasárnapi napján, a reggeli órákban kerékpártúrákra is sor kerül a fesztivál keretein belül a Tiszaligetben, melyek résztvevői között szintén minőségi ajándékokat sorsolnak ki a szervezők.

A fesztivál zöld logója is elkészült, melyet büszkén használ megjelenései során, hogy minden fesztivál iránt érdeklődőhöz eljusson a szervezők üzenete és célkitűzése, miszerint „Májusban fesztiválozzunk együtt úgy, hogy akkor, és a későbbiekben is, kisebb ökológia lábnyommal lépkedünk tovább bolygónkon”.

Társadalmi felelősségvállalás

A Hangtrend Kft. tudatában van a társadalom iránti felelősségének, ezért üzleti stratégiájának fontos részét képezi az esélyegyenlőség biztosítása, a szociális érzékenység és a környezettudatosság. Az elmúlt évek során a cég jelentős erőforrásokat és energiát fektetett olyan célokba, amelyekkel jót tehet embertársai, illetve környezete számára:
– a szolnoki Liget Otthon értelmi fogyatékos lakói számára ingyenes belépést biztosít a szolnoki Palacsintafesztiválra
– a szolnoki óvodáskorúaknak jelentős kedvezménnyel kínálja a programokon való részvételt egy zárt körű alkalommal, amely biztonságos környezetet és teljes körű figyelmet garantál számukra
– az élhetőbb világ és környezet megteremtése érdekében a szolnoki Palacsintafesztivál ZÖLD FESZTIVÁLLÁ alakult, melynek keretein belül a következő tevékenységek valósultak meg és a jövőben is a program részét képezik:

  • a környezettudatos nevelés keretében Szolnok város óvodásai bevonásával facsemeték ültetése a NEFAG Zrt. erdei játszótér területére
  • palackprés használata
  • szelektív hulladékgyűjtés a szolnoki Palacsintafesztivál területén
  • komposztálható tányér, evőeszközök, poharak használata a fesztivál területén
  • szemétszállítás, komposztálás az NHSZ támogatásával
  • kerékpáros közlekedésre való ösztönzés
  • Led lámpák használata
  • a rendezvény területén a fesztivált követően gyep átszellőztetése

Szólj hozzá!

Sárvár sörfesztivál 2024 – jön a Sárvári Sörexpressz és XXIV. Fúvószenei Várfesztivál

Vidor fesztivál 2024 Nyíregyháza – fellépők, infok itt