in

Papp László 20 éve nincs köztünk

Ma, 20 évvel ezelőtt, elvesztettük Papp Lászlót, a magyar ökölvívás legendás alakját, aki háromszoros olimpiai bajnokként és számos egyéb sikerként az ökölvívás történelmének egyik legnagyobb alakja lett. Papp László emlékét mély tisztelettel és hálával őrizzük.

Papp László 1926-ban született, és pályafutása során olyan hihetetlen eredményeket ért el, amelyeket máig nehéz túlszárnyalni.

Ő volt az az ökölvívó, aki először és egyedülálló módon háromszor egymás után nyert aranyérmet az olimpiai játékokon, 1948-ban Londonban középsúlyban, 1952-ben Helsinkiben és 1956-ban Melbourne-ben nagyváltósúlyban. Ez a teljesítmény páratlan volt, és csak keveseknek sikerült hasonló eredményt elérnie azóta.

Papp Lászlót nemcsak az ökölvívás, hanem az egész sportvilág tisztelte és elismerte.

Legendák között

Az ő neve olyan legendás sportolók mellett szerepel, mint Joe Louis, Muhammad Ali (Cassius Clay) és Iron Mike Tyson.

Bár soha nem sikerült neki profi pályafutása során világbajnoki címet szereznie, az Európa-bajnoki övig jutott, és az ökölvívás iránti elkötelezettsége és tehetsége sosem fakult el.

Papp László nemcsak az ökölvívásban, hanem az edzői szerepében is kiemelkedő volt. Adler Zsigmond mellett dolgozva, tökéletes párost alkottak, és számos sikert értek el együtt. Ő volt az edzője Gedó Györgynek, aki olimpiai aranyérmet szerzett Münchenben.

Papp László élete és hagyatéka örökké emlékezetünkben él. Ő volt a magyar ökölvívás egyik legfényesebb csillaga, és példaként szolgál minden sportrajongó számára.

Őszinte részvétünk a családjának és mindazoknak, akik Papp Lászlóval kötődtek és rajongtak érte.

Szólj hozzá!

Zorán: A part

Platform cipők online rendelése, képek, árak, infok