in

Péter Szabó Szilvia énekesnő 41 éves lett – köszöntsük videóval!

Péter Szabó Szilvia énekesnő 41 éves lett – köszöntsük videóval!

Az elmúlt évtizedek egyik meghatározó alakja a magyar zenei színtéren, Péter Szabó Szilvia, most ünnepelte 41. születésnapját. Az énekesnő pályafutása során számtalan zenei sikert ért el, és többek között a NOX együttes énekesnőjeként vált ismertté és népszerűvé.

Szilvia már tizenhat évesen elkezdett énekelni az Equinox amatőr együttesben, ahol először mutathatta meg tehetségét a közönségnek. Egyik fellépésük során egy zeneszerző fivére figyelt fel rá, ami meghatározta további pályáját. Az éneklést autodidakta módon tanulta, és 2001-ben csatlakozott a NOX nevű formációhoz, amelynek énekesnőjeként hatalmas sikereket értek el.

A NOX-szal közösen számos zenei díjat, arany- és platinalemezt gyűjtöttek be, és képviselték Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon is 2005-ben. Szilvia és az együttes önálló turnékon szórakoztatta a magyar közönséget, és telt házas koncerteket adtak.

Az énekesnőnek azonban nemcsak a zenei karrierje volt fontos, hanem magánéleti válságai is. 2009-ben Ausztráliába költözött, majd 2011-ben Angliában folytatta pályafutását. Itt készítette el első szólóalbumát, a “Revolution”-t, amelyen saját dalszövegei is szerepeltek.

2013-ban visszatért Magyarországra, és aktívan részt vett a magyar könnyűzenei életben szóló előadóként. Az évek során folyamatosan alkotott és színesítette a zenei palettát. 2021-ben még egy másik műfajban is bemutatkozott, az “Álomutazó” című mesemusical előadásban szerepelt.

Péter Szabó Szilvia életében és karrierjében számtalan fordulat és sikeres pillanat volt, és továbbra is azon dolgozik, hogy zenéjével és tehetségével inspirálja és szórakoztassa a hallgatókat.

Boldog születésnapot kívánunk!

Szólj hozzá!

Ma 66 éves Mucsi Zoltán, színész

Sokak szerint ez a legszebb Apostol dal