in

“pótolhatatlan veszteség érte a közönséget” – 9 éve ment el a nemzet színésze

A színész 2007. június 3-án hunyt el. Alább az MTI ezen a napon közzétett hírét közöljük.

Elhunyt Darvas Iván – Demszky Gábor: pótolhatatlan veszteség érte a közönséget – kezdte az MTI 2007-ben.

– Darvas Iván halálával pótolhatatlan veszteség érte a magyar közönséget, amelyik évtizedeken keresztül tanúja lehetett sokoldalú tehetségének, kiváló alakításainak – közölte Demszky Gábor főpolgármester az MTI-vel.

“Halálával veszteség érte a fiatal magyar demokráciát, amelynek kibontakozásában és megszilárdításában Darvas Ivánnak is döntő szerepe volt: az 1956-os forradalom résztvevőjeként és a diktatúra nyomásának elszenvedőjeként, a Történelmi Igazságtétel Bizottságának alapító tagjaként, valamint a Szabad Demokraták Szövetségének rendszerváltó országgyűlési képviselőjeként” – olvasható Demszky Gábor közleményében, amelyet a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája juttatott el az MTI-hez.

Demszky Gábor szerint óriási veszteség érte Budapestet is, hiszen Darvas Iván a Művész Színház, a Madách Színház és a Vígszínház színészeként számtalan örömteli és feledhetetlen pillanattal ajándékozta meg a főváros kultúraszerető polgárait, legendás filmszerepeivel pedig nemzetközi elismerést vívott ki.

Sok évtizedes, kiemelkedő színészi pályájáért, örökké emlékezetes alakításaiért a főváros 2001-ben Pro Urbe-díjjal tüntette ki Darvas Ivánt – olvasható a közleményben.

“Darvas Iván egyenes, őszinte és szilárd jelleme mindig biztos iránymutatást jelentett azok számára, akik abban a megtiszteltetésben részesülhettek, hogy személyesen is ismerték és szerették. Mint Budapest főpolgármestere, egykori politikusi pályatársa és színészi teljesítményének őszinte csodálója, ezúton is fejet hajtok Darvas Iván emléke előtt” – zárul Demszky Gábor közleménye.

82 évet élt

Darvas Iván életének 82. évében hunyt el.

A kétszeres Kossuth-díjas színész, a nemzet színészének temetését szűk családi körben tartották.

Szólj hozzá!

Remek magyar film: Fiúk a térről

Peller Károly lesz az Önök kérték vendége